BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Belediye otobüsleri bedeva

Büyükşehir, Başkentliler için çeşitli bayram önlemleri aldı. Mezarlıklara otobüs kaldırılacak, ekipler alarmda olacak.

Abone ol Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentlilerin Ramazan Bayramını rahat ve huzur içerisinde geçirmelerini sağlamak amacıyla, gereken önlemleri aldı.

Belediye otobüsleri bayram süresince yine ücretsiz hizmet verirken, bütün birimler nöbetçi ekiplerle kesintisiz hizmet verecek. Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, tatil süresince alışveriş, konaklama, ulaşım merkezleri ile mezarlıkları sürekli denetim altında tutacak. Zabıta Ekipleri, Ankara'ya gelecek ve şehir dışına çıkacak vatandaşların huzurunu sağlamak için de AŞTİ'de denetimlerini arttırdı. Ayrıca şehir içi ulaşımı sağlayacak özel halk otobüsü, minibüs ve taksiler de Zabıta Müdürlüğü ulaşım ekiplerince denetlenecek. Çevre Zabıtası ekipleri takviyeli olarak denetimlerini sürdürerek, çevre ve gürültü kirliliği ile ilgili şikayetleri değerlendirecek. Başkentlilerin alışverişlerini rahat ve güvenli bir ortamda yapabilmeleri için işportacıların bulvar ve caddeleri işgal etmelerine izin verilmeyecek. Ankaralılar üç günlük Ramazan Bayramı süresince kent içi ulaşımda EGO otobüslerinden ücretsiz olarak yararlanabilecekler.

MEZARLIKLARA OTOBÜS SEFERLERİ
EGO, Ramazan Bayramı süresince Karşıyaka ve Cebeci Asri Mezarlığı'na otobüs seferleri düzenleyecek. Karşıyaka Mezarlığı'nı ziyaret edecek vatandaşlar üç gün boyunca metro hattında bulunan "Hastane Durağı"ndan saat 06.00'dan itibaren 10 dakikada bir Karşıyaka Mezarlığı'na taşınacak. Cebeci Asri Mezarlığı'nı ziyaret edecekler için de yine Bayram sonuna kadar Sıhhiye Köprüsü üzerinden, Ulus Anafartalar Çarşısı Önü ve Zafer Çarşısı önünden yarım saatte bir otobüs kaldırılacak. Vatandaşların rahat ve huzur içinde kabristan ziyaretlerini yapabilmeleri için Karşıyaka Mezarlığı ve Cebeci Kabristanı içinde 10 tane servis aracıyla özel ring seferleri yapılacak. Ayrıca ziyaretçiler, Karşıyaka, Cebeci ve Sincan mezarlıklarının girişlerinde MEBİS "Mezarlık Bilgi Sistemi"nde yer alan kiosklar sayesinde yakınlarının bulunduğu mezarı ve en kısa yolu harita çıktısı da alarak kolaylıkla bulabilecek. Mezarlıklarda Bayram süresince hoparlörlerden Kuran-ı Kerim okunacak, nöbetçi güvenlik ve temizlik ekipleri de görev başında olacak.

ASKİ SU VE KANAL ARAZISI İÇİN HAZIR
Diğer yandan, ASKİ Genel Müdürlüğü Bayram tatili boyunca Ankaralıların mağdur olmaması için oluşabilecek su arızaları için 26 ekip, kanal arızaları için de 30 ayrı ekibi hazır bulunduracak. Ayrıca ASKİ'nin ön ödemeli sayacını kullanan vatandaşlar için Genel Müdürlük binasında bayram süresince 08.00-17.00 saatleri arasında, Kızılay Metro istasyonunda da 08.00-21.00 saatleri arasında su satışı yapılacak. Öte yandan, ING Bank Şubeleri ile Metro ve Ankaray İstasyon veznelerinde de 29 Eylül –Pazartesi 09.00-12.00 saatleri arasında, 3 Ekim Cuma günü de 09.00-17.00 saatleri arasında su satışları gerçekleştirilecek.

TÜM BİRİMLERDE NÖBETÇİ PERSONEL BULUNACAK
Büyükşehir Belediyesi ve bağlı birimlerindeki hizmetlerin aksamaması için bayramda nöbetçi personel uygulamasına gidilecek. "188 Alo Ambulans" hizmeti bayram boyunca kesintisiz görev yapacak. İtfaiye ve cenaze hizmetlerinin yanı sıra ASKİ Kanal Arıza ve Doğalgaz Arıza ekipleri 24 saat aralıksız görev yaparak, vatandaşların acil ihtiyaçlarını karşılayacak. Vatandaşlar Belediye ile ilgili ihtiyaç ve şikayetlerini şu telefonlara yapabilecekler:

"Mavi masa : 153 Doğal gaz arıza : 187 Su ve kanal arıza : 185 İtfaiye : 110 Alo cenaze : 188 Alo ambulans : 188 Zabıta : 231 79 84 – 229 66 91"

BANLİYO TREN SEFERLERİ
Bu arada, Ankara'da Sincan-Kayaş arasında çalışan Banliyö trenleri de, 9 günlük bayram tatili süresince seferlerini azaltarak gerçekleştirecek. Banliyö trenleri ve özel halk otobüsleri EGO belediye otobüslerinin aksine Ramazan bayramı sürecince ve bunu da kapsayan 9 günlük tatilde ücretli olarak yolcu taşıyacak.