BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Belediye Başkanı'na silahlı saldırı

Ankara`nın Pursaklar beldesi Belediye Başkanı Selçuk Çetin silahlı saldırıya uğradı.

Abone ol

 Saldırganın işten çıkarılan Cafer Sarıoğlu isimli belediye işçisi olduğu sanılıyor.

Dün sabah 08.30`da belediye binasına gelen Selçuk Çetin`e arabasından inerken üç el ateş eden saldırgan, olay yerinden kaçtı. Çetin, bacağından hafif şekilde yaralanırken, saldırganın yakalanmasına çalışılıyor. Makamında geçmiş olsun dileklerini kabul eden Çetin, bölgede sıkıntısı olan birçok `güç` bulunduğuna dikkat çekti.

Pursaklar Belediyesi`nin bir devlet kurumu olduğunu vurgulayan Çetin şöyle konuştu: `Burada, yetim ve fakir insanların haklarını korumak görevimiz. Bu sıkıntılardan dolayı bir kurşunlama olayı oldu. Şık değil, insani değil. Burası dingonun ahırı değil, herkes istediği gibi girip çıkamaz. Birileri çalışmak istemeden para almak istedi.` Başkan Çetin`i makamında ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, saldırıyı kınadı.

Gökçek, ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada, `Bir belediye başkanını korkutarak bir noktaya gelmek isteyenler yanılır. Bu olay, pek çok yolsuzluğu örtbas etmek için başkana verilen bir gözdağıdır. Bu ülkede devlet var, devlet gücü var, gerekeni yapar. Yapanın da yanına kesinlikle kar kalmaz.` dedi.