BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Belçika’da sendikalardan dev protesto

Ekonomik darboğaz nedeniyle kemer sıkma politikaları çerçevesinde, çalışan maaş endeksini 2018 yılına kadar sabitlemek konusunda ısrarlı ola...

Abone ol

Ekonomik darboğaz nedeniyle kemer sıkma politikaları çerçevesinde, çalışan maaş endeksini 2018 yılına kadar sabitlemek konusunda ısrarlı olan Belçika hükümeti, Brüksel’de toplanan on binler tarafından protesto edildi.
İşçi maaşlarının sabitlenmesine karşı çıkan sendikalar yasalarda uyum sağlanmasını ve eğer uygulanacaksa tüm kesimlerle ilgili önlemler alınmasını istiyor. Sol ve Yeşil sendikalı çalışanların ve ailelerinin katıldığı gösteri yürüyüşü için polis geniş güvenlik önlemleri alırken herhangi bir müdahalede bulunulmadı.
Göstericilerden Pierre Bernard, "Avrupa’nın hasta olduğunu ve bu hastalığın çalışanların haklarına kadar bulaştığını" ileri sürdü. Bernard, "Tüm gün çalışıp emek harcayanlar bizleriz. Durum İtalya, Fransa her yerde aynı. Sürekli bizim fedakarlık yapmamız bekleniyor. Çocuklarımızın geleceği için eylemdeyiz" dedi.
Protestoda yer alan ve 40 senedir Belçika’da çalışıp yaşayan Zekeriya Göktekir ise, "38 saat yerine 42 saat çalıştırmak istiyorlar ama maaşlar hep aynı duracak diyorlar. Yani hep işçilerden alıyorlar. Bir binanın temeli çökerse bina da çöker. Bunun farkında değiller. Bir tarafta işçiler var bir tarafta zenginler, patronlar, senatörler ve çok kazananlar. Onlara dokunulmuyor. Oysa bu tip kanunlar olacaksa biz bunları bir ve eşit yapmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
(İHA)