BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Beko Basketbol Ligi erteleme müsabakası

Beko Basketbol Ligi erteleme müsabakasında Pınar Karşıyaka, deplasmanda konuk olduğu Olin Edirne’yi 60-81 gibi farklı bir skorla mağlup etti...

Abone ol

Beko Basketbol Ligi erteleme müsabakasında Pınar Karşıyaka, deplasmanda konuk olduğu Olin Edirne’yi 60-81 gibi farklı bir skorla mağlup etti.
Olin Edirne ile Pınar Karşıyaka, Beko Basketbol Ligi erteleme müsabakasında Edirne Mimar Sinan Spor Salonu’nda karşı karşıya geldi. Oyun üstünlüğünü ilk periyottan itibaren bırakmayan İzmir temsilcisi rakibini, 21 sayı farkla mağlup etmeyi başardı.
Ev sahibi Olin Edirne karşılaşmaya; Berkay, Videnov, Yunus Emre, Tapoutos ve Parakhouski beşiyle, Pınar Karşıyaka ise; Aminu, Evren, Caner, Ümit ve Lee Dixon beşiyle başladı. Müsabakada, Pınar Karşıyaka’dan Ümit ve Olin Edirne’den Tapoutos’un karşılıkla basketleriyle başladı. Oyuna ağırlığını maçın başında koyan İzmir temsilcisi ilk periyodu, 12-24 önde tamamladı.
Olin Edirne, ikinci periyoda hızlı başladı. Berkay ve Levent’in üçlükleri ile oyuna ortak olmaya çalışan Olin, özellikle pota altındaki üstünlüğü rakibini kaptırınca Pınar Karşıyaka farkın erimesine izin vermedi. Aminu ile etkili olan Pınar Karşıyaka devreyi 29-46 önde bitirdi.
Karşılananın üçüncü periyodunda da İzmir temsilcisinin üstünlüğü devam etti. Kenardan gelen Can Maxim ve Bora Hun ile sayılar bulan Pınar Karşıyaka final periyoduna 48-66 önde girdi. Son periyotta da üstünlüğünü koruyan Pınar Karşıyaka, karşılaşmayı 60-81 kazanmasını bildi. Pınar Karşıyaka, normal sezonun son karşılaşmasında erteleme maçı olan Erdemir ile karşılaşacak.
Pınar Karşıyaka’da Abdul Wahab Aminu 20 sayı 12 ribauntluk performansıyla maçın en skorer oyuncusu olurken Ümit Sonkol da 15 sayı 9 ribauntluk performansıyla galibiyete katkı sağladı. Pınar Karşıyaka’da Soner hariç tüm oyuncular skora katkıda bulunurken Olin Edirne’de Filip Videnov’un 17 sayısı galibiyet için yeterli olmadı.

OLİN EDİRNE TARAFTARINDAN POTA ARKASI TRİBÜNÜNE SİYAH ÇELENK
Karşılamaya, Olin Edirne taraftarının protesto gösterileri damgasını vurdu. Olin Edirne’nin İstanbul’da bir şirkete satılacağı söylentileri üzerine taraftarların büyük çoğunluğu karşılaşmaya gelmeyerek tepkilerini dile getirdi. Her zaman renkli görüntülerin olduğu pota arkası tribünü bu maçta bomboş kalırken bu tribüne, Edirne Basketbol Taraftarları Derneği adına siyah çelenk bırakıldı. Taraftarlar maç boyunca ıslık çalarak ve koltuklara vurarak takımlarının satılmasını protesto etti. Zaman zaman sloganlar atarak yönetimi eleştiren taraftarlar dövizlerle de ilginç mesajlar verdi.
(İHA)