BIST 10.740
DOLAR 32,22
EURO 35,01
ALTIN 2.511,21
HABER /  POLİTİKA

Bekleyen fezleke sayısı 500ü geçti

Meclis'te bekleyen fezleke sayısı 500'ü aştı. CHP’li Atilla Kart fezlekelerin işleme konulması için başvuru yaptı.

Abone ol

İNTERNETHABER
ANKARA-
Milletvekilleri hakkında Meclis’te bekleyen fezleke sayısı 513’e yükseldi. CHP’li Atilla Kart komisyon gündeminde bulunan 438 dosya hakkında işlem yapılmasını istedi.

Atilla Kart’ın Karma Komisyona yaptığı başvuruya göre 23. Yasama Döneminde, TBMM Karma Komisyonu’na intikal eden fezleke sayısı bugün itibariyle 513’e ulaştı. Karma Komisyonun inceleme yapıp, Genel Kurula intikal ettirdiği dosya sayısı 75 oldu. 76 dosya yönünden ise Hazırlık Komisyonu çalışma yapmış, raporunu hazırlamış olup, dosyalar Karma Komisyon’da görüşmeyi bekliyor. 362 dosya yönünden ise henüz hiçbir işlem yapılmadı.

Kart daha önce yaptığı başvurularda kendisine AİHM’e açılan davanın sonucunun beklendiği yönünde açıklamalar yapıldığını hatırlattı, ancak bu söylemi kabul etmediğini belirterek, “Komisyon Başkanı’nın kişisel insiyatifiyle yaptığı bu uygulamanın yasal ve anayasal dayanağı yoktur. TBMM’ne intikal eden dosyalar yönünden, İçtüzüğün 131 ve müteakip maddelerinde düzenlemesi yapılan prosedür geciktirilmeksizin uygulanmalıdır. Dosyalar hakkında Genel Kurul’un iradesi bir an önce belirlenmelidir. Böylece dosya içerikleri hakkında kamuoyunun da bilgilendirilmesi söz konusu olabilecektir” dedi.

Kart, “Komisyon Başkanı görev ve yetkisini kötüye kullanarak dosyaların görüşülmesini ve kamuoyunun bilgilendirilmesini engellemek istemektedir” dedi.