BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,71
ALTIN 2.410,70
HABER /  GÜNCEL

Bekir Pakdemirli kimdir aslen nereli babası Ekrem Pakdemirli kim?

Türk siyasetinin sevilen yüzlerinden biri olan Bekir Pakdemirli aslen İzmirlidir. 1973 yılında doğan Bekir Pakdemirli'nin İşletme ve iktisat mezunu olan Bekir Pakdemirli'nin babası ise merhum Ekrem Pakdemirli'dir. Ahu Pakdemirli ile evli olan Bekir Pakdemirli'nin üç çocuğu vardır.

Abone ol

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli kimdir, aslen nerelidir, Bekir Pakdemirli'nin babası merhum Ekrem Pakdemirli kimdir? Siyasetin sevilen ve bilinen yüzlerinden biri olan Bekir Pakdemirli aslen İzmirli ve 1973 doğumlu. İşletme ve iktisat bölümleriden mezun olan Bekir Pakdemirli Ahu Pakdemirli ile evli. Eşi ile birlikte mutlu bir aile taplosu çizen bakan Bekir Pakdemirli'nin 3 tane çocuğu vardır. 

TBMM'de Manisa milletvekili olarak 4 dönem görev alan Ekrem Pakdemirli'nin oğlu olan Bekir Pakdemirli, uluslararası bir gıda şirketinde üst düzey yönetici olarak görev almıştır. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin Gıda, Tarım ve Hayvancılık alanlarında serbest girişimleri bulunmuştur.

               Bekir Pakdemirli ve eşi Ahu Pakdemirli

BEKİR PAKDEMİRLİ KİMDİR: 1973 yılında İzmir’de doğdu. Bilkent üniversitesi İşletme Fakültesi’nde lisans eğitimini tamamladıktan sonra, Başkent Üniversitesi’nde işletme yüksek lisansı, Celal Bayar Üniversitesi İktisat Bölümü’nde doktora çalışmalarını yürüttü.

Gıda, tarım, hayvancılık, teknoloji ve otomotiv alanında serbest girişimcilik yaptı. Çeşitli şirketlerin kuruluşunda ve yönetiminde bulundu. Türkiye’nin ilk 500 sanayi kuruluşu arasında yer alan bir firmada ve halka açık bir gıda firmasında Genel Müdürlük görevlerini üstlendi. Uluslararası bir gıda şirketindeki üst düzey yöneticilik görevinin ardından, yine aynı şirkette danışmanlık yaptı.

 Bakan Bekir Pakdemirli'nin merhum babası Ekrem Pakdemirli


Turkcell, BİM ve Albaraka Katılım Bankası’nda yönetim kurulu üyesidir. Sosyal sorumluluk faaliyetleri kapsamında Tarihi Kemeraltı A.Ş. ve Türkiye Ruh Sağlığı Tedavi Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliklerini, Anadolu Otizm Vakfı Mütevelli Üyeliğini, Sermaye Piyasası Yatırımcıları Derneği Üyeliğini sürdürmektedir.

Deniz kaptanlığı, pilotluk ve amatör telsizcilik hobileri vardır.

İngilizce biliyor. Evli, üç çocuk sahibidir.