BIST 9.058
DOLAR 32,32
EURO 35,14
ALTIN 2.295,47
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

AK Parti'nin anketinden Kadir Topbaş çıktı işte o anket...

AK Parti Mart 2019 yerel seçimleriyle ilgili İstanbul için rapor hazırladı. İstanbul için yaptırılan anketlerin değerlendirildiği raporda, başkan görülmesi istenen isimler listesinde ilk sırada istifa ettirilen Kadir Topbaş ismi ilk sırada çıktı. Topbaş'ı Binali Yıldırım ve Mehmet Müezzinoğlu takip etti.

Abone ol

MART 2019'da yapılacak olan yerel seçimlerde İstanbul için ayrı bir özen gösteren AK Parti,anketler yaptırıp rapor hazırladı. İstanbul için yaptırılan anketlerde, başkan görülmesi istenen isimler listesinde sırasıyla ‘metal yorgunluğu’ iddiasıyla görevden alınan Kadir Topbaş, TBMM Başkanı Binali Yıldırım ve eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun ismi çıktı. 

TOPBAŞ ÇIKSA DA GÜNDEM OLMADI... Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, birkaç kez yenilettiği anket ve analizlerden sonra önümüzdeki haftalarda tavrını netleştireceği öğrenildi. Anket sonuçlarına rağmen Kadir Topbaş’ın ismi siyasette hiç gündem oluşturmadı. İbre Yıldırım’dan yana görünürken, Mehmet Müezzinoğlu’nun Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı yapılabileceği öne sürülüyor.

İLÇELERİN ÇOĞU DEĞİŞECEK... Erdoğan’ın son bir hafta içerisinde üzerinde en yoğun çalıştığı ili İstanbul oldu. Erdoğan, büyükşehir adayı kadar 39 ilçe için belirlenecek isimler de tek tek değerlendirdi. İstanbul’da AK Parti 25 ilçeyi yönetiyor. Bu ilçelerdeki belediye başkanlarının büyük ölçüde değiştirileceği belirtiliyor.

KİMLER TEKRAR ADAY GÖSTERİLİR...  Görevini sürdürecek başkan sayısının 5-6 ile sınırlı olması bekleniyor. Arnavutköy, Küçükçekmece, Sultanbeyli, Başakşehir, Çekmeköy ve Esenler belediye başkanlarının yerini koruyacağı iddia ediliyor.