BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bekir Bozdağ'a şoke eden saldırı

Nevşehir'de açıklama yapan Bekir Bozdağ konuşması sırasında protesto edildi.

Abone ol

Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde düzenlenen '50. Ulusal 24. Uluslararası Hacı Bektaş-ı Veli Anma Kültür ve Sanat Etkinlikleri'ne katılan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, konuşması sırasında protesto edildi. Bozdağ kürsüden indikten sonra da bir anda ortalık karıştı. Korumalar araya girdi, arbede kısa sürdü.

Vatandaşlar konuşması süresince Bozdağ’ı protesto etti. Bazı izleyicilerin ise Türk Bayrağı ve Atatürk posteriyle Başbakan Yardımcısı’nı protesto ettiği görüldü.

"Hacıbektaş’ı Veli’yi anlama etkinlikleri bizim onu daha iyi anlamamıza ve onun asırları delerek bugünlere yansıyan aydınlığında yürümemize büyük katkı sağlayacaktırİşte Bozdağ'ın açıklamaları:

Alevi Bektaşi kültürü Ortaasya’dan Anadolu’ya süzülüp gelen eşsiz zenginliklerimizden biridir. Bütün yaratılanlara da sevgiyle, merhametle davranmak Anadolumuz’dan Balkanlar’a uzanan hoşgörü iklimine önemli katkılar sağlamıştır.
Bu yolda öfke ayrılık-gayrılık, senlik-benlik kavgası yoktur. Birlik beraberlik vardır."

BOZDAĞ'A SALDIRAN KİŞİNİN GERÇEK KİMLİĞİ

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a, bugün katıldığı Nevşehir’in Hacıbektaş İlçesi’nde katıldığı Hacıbektaş Veli Anma Kültür ve Sanat etkinliklerinde yumruklu saldırıda bulunan Hüseyin Satı’nın, 10 gün önce fotoğrafçı olarak çalıştığı Pazarcık Belediyesi’nden atıldığı ortaya çıktı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN!.. 

KONUŞMA SONRASI ARBEDE

Pek çok Hacı Bektaş-ı Veli dostlarının taleplerini hayata geçirmek konusunda Sayın Başbakanımızın talimatıyla bir çalışma başladı. Önümüzdeki günlerde adımlarımızı kamuoyumuzla paylaşacağız.

Bozdağ, bu sözlerinin ardından kürsüden inip oturacağı yere doğru ilerlerken arbede yaşandı. Korumalar, Bozdağ’a saldırmak isteyen bir kişiyi etkisiz hale getirdi. Bozdağ, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının bitmesinin ardından tören alanından ayrıldı. Bozdağ, tören alanından ayrılırken de polisler yoğun güvenlik önlemi aldı.