BIST 10.080
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.405,64
HABER /  GÜNCEL

Bee Gees solisti Robin Gibb'in cenazesi kaldırıldı

Mayıs ayında hayatını kaybeden Bee Gees'in solisti Robin Gibb'in cenaze töreni doğum yeri olan Oxfordshire'de yapıldı.

Abone ol

Mayıs ayında hayatını kaybeden Bee Gees'in solisti Robin Gibb'in cenaze töreni, bugündoğum yeri olan Oxfordshire'de yapıldı.

Cenazenin önünde tek bir gaydacı yürürken, Robin Gibb'in yüzlerce hayranı sanatçıya son görevlerini yerine getirmek amacıyla Thame sokaklarında sıralandı.

Gibb'in naaşı atlı arabayla caddelerden geçirilirken korteji 2 İrlanda av köpeği de izledi. Cenaze törenine katılanlar arasında kardeşi Barry Gibb ve yayıncı Paul Gambaccini de bulunuyordu.

Gibb, Mayıs ayında böbrek yetmezliğinden hayatını kaybetmişti. Sanatçı aynı zamanda kanser ve zatürreyle de mücadele ediyordu.

Gibb'in cenazesi kilisede ailesinin ve yakın arkadaşlarının katıldığı bir törenle son buldu.

Gibb ailesinin yaptığı açıklamaya göre Gibb'in son isteği şehre ve hayranlarına son bir defa veda etmekti.

Cenazede, Titanic Requiem albümünde bulunan ve Robin Gibb'in ölümünden bir kaç hafta önce piyasaya sürülen son eserlerinden olan "Don't Cry Alone" adlı parça çalındı.

Cenazeye katılan isimler arasında Peter Andre ve Leslie Phillips de vardı.

Radyo yayıncısı ve Gibb'in aile dostu Henry Wymbs "Gençliğimin bir kısmı onunla birlikte gitti. Çok sevdiğim şarkıların birçoğunu o yazmıştı" dedi.

Wymbs, Robin Gibb'in ün ya da zenginlikten etkilenmeyen, alçak gönüllü, içten bir insan olduğunu; doğduğu yer olan Thame'de çok sevildiğini ekledi.

Thame Belediye Başkanı Nigel Champken-Woods, Robin Gibb'in bir kaç yıl önce kasabada Noel ışıklarını yaktığını ve herkesle tek tek konuşup imza verdiğini söyledi.

En çok satan film müziği

Cenaze töreni için Buckingham'dan Thame'e gelen Bee Gees hayranı Jill Horton, 4 yaşındaki torunu da dahil olmak üzere, ailece, grubun çok büyük hayranları olduklarını ifade etti.

Bee Gees'in müziğinin çok özel olduğunu söyleyen Horton, "Robin Gibb 62 yaşındaydı, bense 61 yaşındayım, aynı kuşaktanız" dedi.

Hampshirelı 62 yaşındaki Sonia Chittenden ise, 16 yaşından beri Gibb hayranı oluğunu ve bir keresinde Royal Albert Hall salonunda Robin Gibb'e tacizkâr bir şekilde dokunduğu için salondan atıldığını anlattı.

Gibb'in müzik kariyeri, 1958 yılında kardeşleri Barry ve Maurice ile birlikte Bee Gees'i kurmasıyla başlamıştı.

Grup, Stayin' Alive, How Deep Is Your Love, Massachusetts ve Night Fever gibi hitlerle, gelmiş geçmiş en çok satan parçalar listesinde yer aldı.

Bee Gees grubu, 30'dan fazla albüm yaparak, dünya çapında 110 milyonluk satış rakamına ulaşmıştı.

1977 yılında da, Saturday Night Fever filminin müzikleri, dünya çapında 40 milyondan fazla satarak gelmiş geçmiş en çok satan film müziği olma unvanını kazandı.