BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  DÜNYA

Bebeklerini bırakıp ABD'yi kana buladılar

ABD'de 14 kişinin ölümüne neden olan saldırıyı üstlenenlerin DAEŞ destekcileri olduğu ortaya çıktı. Çiftin saldırıdan önce 6 aylık bebeklerini akrabalarına bıraktıkları belirtildi.

Abone ol

DAEŞ, ABD'nin California eyaletinde 14 kişinin öldüğü saldırıyı üstlenerek, saldırıyı düzenleyen çiftin DAEŞ destekçileri olduğunu açıkladı. Çiftin saldırı öncesi 6 aylık bebeklerini akrabalarına teslim ettiği öğrenildi.

California'daki San Bernardino şehrinde engellilere hizmet veren bir merkeze uzun namlulu silahlarla giren ABD doğumlu Syed Rizwan Farook ve Pakistanlı eşi Tashfeen Malik, saldırıdan iki saat sonra polisle girdikleri çatışmada öldürüldü.

DAEŞ DESTEKCİLERİ

DAEŞ'in internet üzerinden yayın yapan radyosu, Farook ve eşinin DAEŞ 'destekçileri' olduklarını açıkladı. Radyo kanalının İngilizce yayın yapan versiyonunda ise çift, ‘destekçiler’ yerine ‘askerler’ olarak nitelendi.

6 AYLIK BEBEKLERİNİ BIRAKTILAR

Çiftin 6 aylık bebeklerini akrabalarına bırakarak saldırıya gittikleri öğrenildi. FBI, soruşturmanın ‘terör saldırısı’ olarak devam ettirildiğini ancak çiftin DAEŞ ile daha önce hiçbir bağlantıları olmadığını, DAEŞ tarafından tanınmadıklarını söyledi.