BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Bebeğinin sağlığına kavuşacağını göremeyecek

Konya’da 5 aydır eşiyle birlikte hastanede erken dünyaya gelen bebeklerinin sağlığına kavuşmasını bekleyen baba, gece dinlenmek için geldiği...

Abone ol

Konya’da 5 aydır eşiyle birlikte hastanede erken dünyaya gelen bebeklerinin sağlığına kavuşmasını bekleyen baba, gece dinlenmek için geldiği evinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek öldü.
Olay, merkez Meram ilçesi Kalfalar Mahallesi Esendere Sokak’taki 3 katlı evin giriş katında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 3 yıl önce evlenen aşçı Şaban (25) ile eşi Selma Naz (24) çiftinin geçtiğimiz yıl doğan bebekleri geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti. Bir süre sonra tekrar hamile kalan Selma Naz, bu kez de adını Ecrin koydukları kızlarını 5 ay önce erken doğum ile dünyaya getirdi. Solunum yetmezliği çeken ve ciğerleri gelişmeyen bebek kuvözde 5 aydır yaşam savaşı verirken, anne ile baba kızlarını hastanede hiç yalnız bırakmadı. Sabah işe gideceği için baba Şaban Naz, gece eve gelerek sobayı yakıp yattı. Kocasını telefonla arayan Selma Naz, ulaşamayınca komşularından eve bakmasını istedi. Komşuları baba Naz’ı evde hareketsiz bir şekilde yatarken bulunca hemen sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen ambulansla Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Şaban Naz, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Genç babanın sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybettiği öğrenildi.
Naz ailesinin komşuları, "Sabah Şaban’ın eşi aradı, eve gittik baktık hareketsiz yatıyordu. Ambulans çağırdık hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamamış. 5 ay önce bebekleri dünyaya gelmişti, solunum yetmezliği nedeniyle de hastanede kuvözde tutuluyordu. Anne ve babası da her gün bebeklerinin yanındaydı. Baba dün eve dinlenmeye gelmiş, bu olay oldu. Daha öncede bir bebekleri hastalanıp vefat etmişti" dedi.
Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.
(İHA)