BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MEDYA

Akif Beki'den pişmanlık yazısı

2013'ün kısa bir özetini köşesinde değerlendiren Hürriyet gazetesi yazarı Akif Beki özeleştirel ifadeleriyle dikkat çekti.

Abone ol

Akif Beki AK Parti cemaat savaşıyla deşifre olan yargı içindeki otonom yapının icraatları karşısında yeterli tepkiyi göstermediği için pişman olduğunu yazdı...

AHMET ŞIK, NEDİM ŞENER, KCK VE HRANT DİNK ÖZELEŞTİRİSİ!

Hürriyet si yazarı Akif Beki, AKP cemaat savaşıyla deşifre olan yargı içindeki otonom yapının icraatları karşısında yeterli tepkiyi göstermediği için pişman olduğunu kaydederken Ahmet Şık ve Nedim Şener'in tutuklanmalarına özel bir parantez açtı. Savcı'nın "çok ciddi deliller var" iddiasına kandığını yazan Beki "Onlar dışarı çıktılar, savcının eli boş çıktı, biz de aldandığımızla kaldık" dedi. KCK yargılamaları ve Hrant Dink davasında da aynnı durumun yaşandığını vurgulayan Beki "olan basın özgürlüğüne oldu" dedi.

İşte Beki'nin yazısındaki ilgili bölüm:

Aklıma yatmayan, vicdanıma sığmayan hiçbir şeyin arkasından gitmedim.
Ama ‘Keşke’ diyorum, ‘Keşke itirazımı daha gür haykırsaydım...’
Olmaz deseydim, bu olmaz, böyle şey olamaz.
Savcı, “Gazetecilikten değil başka faaliyetlerden aldım Nedim’le Ahmet’i, deliller ciddi arkadaş” yollu demeçler verdiğinde... İkna olmadığımı, o delillerin hemen açıklanmasını beklediğimi söylemekle yetinmeseydim keşke.
“Savcı beyin elinde, bu arkadaşların çete suçuna bulaştıklarına dair ciddi bulgular olabilir hakikaten” diye zerre tereddüt geçirmeseydim... “Hadi ordan” deseydim lafı uzatmadan, “Hadi ordan...”
Geride nahoş tatlar bıraktı 2013...
Onlar dışarı çıktılar, savcının eli boş çıktı, biz de aldandığımızla kaldık... Meğer kitaptan da başka bir şey yokmuş elde...
Hrant Dink cinayetinde ise tersi... Her şeyi gördü, bir tek eldeki örgütü göremedi mahkeme...
KCK davalarında, kalemle silah yan yana yargılanmaya devam edildi. İkisini birbirinden ayırmayı başaramadı yargı...
Olan, basın özgürlüğüne oldu...