BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,88
ALTIN 2.433,88
HABER /  GÜNCEL

Bebeğini öldüren çifte ibretlik ceza

Evlilik dışı ilişkiden doğan bebeklerini öldürerek, cesedini yaktıkları iddiasıyla yargılanan baba müebbet, anne ise 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Abone ol

Duruşmada söz alan, sanık Aslı Kuran'ın avukatı Fikret Özgüler, müvekkilinin olayı bildirmemesi için ölümle tehdit edildiğini, daha sonra da sanık Mesut Başaran tarafından telkinlerle kandırıldığını savundu.

Son sözü sorulan sanık Aslı Kuran, "Olayı ihbar etmediğim için çok pişmanım" dedi.

Kararını açıklayan Mahkeme Hakimi, Mesut Başaran'ı önce "çocuğu kasten öldürdüğü" gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Başaran'ın bu cezası duruşmalardaki olumlu tutumu nedeniyle müebbet hapis cezasına dönüştürüldü.

Aslı Kuran'ı da "çocuğu kasten öldürmek" iddiasıyla müebbet hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti, Kuran'ın eyleminin "suç işleme kararını kuvvetlendirme ve yardımda bulunarak suçun icrasını kolaylaştırmak" niteliğinde olduğunu kabul ederek cezasını 20 yıl hapse çevirdi.

Kuran'ın suç tarihinde, içinde bulunduğu durumu göz önüne alarak, cezasını 16 yıl 8 ay hapse indiren mahkeme, olayı yetkililere bildirmedikleri gerekçesiyle yargılanan Dilek Güler ve Sema Kılıç'ın ise beraatlarına hükmetti.