BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

BDP'nin gönlünden geçen yemin

Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi'den BDP'nin yemin krizinin aşılması için ortaya koyacağı taleplerle ilgili çarpıcı yazı

Abone ol

Hatip Dicle'nin Yüksek Seçim Kurulu'nca milletvekilliğinin düşürülmesi sonrası BDP'lilerin başlattığı "Meclis'i boykot" krizinin çözümü için bugün AK Parti ve BDP heyeti bir araya gelecek.

Peki BDP'nin çantasında nasıl bir uzlaşma metni var? Bu sorunun yanıtını Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi bugünkü köşesinde verdi.

Kapalı kapılan ardında yaşanan bir olaydan yola çıkarak BDP kanadının tavrını açıklayan Selvi'ye göre BDP'nin elindeki metinde şu talepler var:

... Bir anekdot aktaracağım.

BDP'li yetkililer yemin krizinin çözümü için bir temasta bulunuyorlar. BDP milletvekili cebinden bir metin çıkarıp, muhatabına uzatıyor.

"Bu deklarasyon metni imzalanırsa yemin ederiz" diyor.

Yetkili, "Anonim şirket mi kuruyoruz. Koy onu cebine" karşılığını veriyor. BDP'li kağıdı katlayıp, cebine koyuyor.

ÖCALAN'IN TALİMATINDAN SONRA

Bu sahne Öcalan'ın, "Yemin edin" talimatından sonra yaşanıyor.

Özerklikten İmralı'daki infaz sisteminin bitirilmesine, Anayasa ve CMK'daki değişiklik talebinden yüzde 10 barajına, dağdakilerin indirilmesine kadar bir dizi talep.

Bunların milletvekili yemini ile ne ilgisi var? BDP'ye el uzatan, elinin yanacağı endişesini taşıyor. Çözümün önündeki en büyük engel bu.

CHP KADAR KOLAY OLMAYACAK

BDP'lilerin bugün Meclis Başkanı Çiçek'le yapacakları görüşme o açıdan önemli. Ama buna rağmen çözüm aranacak. Bunun adı da , "Şartsız çözüm" olacak.

BDP yeni şartlarla geldiği taktirde, Başbakan'ın,"Boykot sürecek olursa, bu onların bileceği iş" çizgisine dönülecek. BDP işi de çözülecek. Ama bunun CHP kadar kolay olmayacağı ortaya çıktı. Süreci büyük ölçüde BDP'nin tutumu belirleyecek.