BIST 9.979
DOLAR 32,40
EURO 34,80
ALTIN 2.435,40
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

BDP'lileri evire çevire döveceklermiş!

BDP'nin kullandığı sert üslubu eleştiren AK Parti'li vekil Şamil Tayyar, eleştirirken kantarın topuzunu kaçırdı...

Abone ol

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın BDP'ye yönelttiği eleştiriler maksadını aştı:

"Meclis'in ortasında evire çevire döverler onları!"

AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, tv8'de yayımlanan "Erkan Tan'la Başkentten" programına konuk oldu.

Tayyar, BDP'li Hasip Kaplan'ın Meclis'te KCK'ya ilişkin konuşmasının ardından AK Parti ile BDP grupları arasında başlayan ve "şerefsiz" ve "zaten teröristsin" polemiğiyle kavgaya dönüşen gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Tayyar, BDP grubuna yönelttiği eleştirilerinde biraz da kantarın topuzunu kaçırdı.

İşte Şamil Tayyar'ın BDP'lileri çok kızdıracak o sözleri...

"BDP gerçekten çok çatışmacı bir uslüpla siyaset yapıyor. Siz bu durumu çatışarak çözemezsiniz. Meclis'teki dilleri beni son derece rahatsız ediyor. Bu şekilde devam edeceklerse parlamento zemininden Kürt meselesinin çözümüne ilişkin bir sonuç çıkacağını zannetmiyorum. Onların kıbleleri farklı. Vahim şeyler olabilir. Böyle giderse Meclis'in ortasında evire çevire dayak yerler! Çatışmacı dil karşılığını bulur. Bu ortam, sorunun çözümüne katkı sunmaz! Bağcıyı döversniniz; ama üzüm yiyemezsiniz"

ALTERNATİF DEVLET PROJESİ

Tayyar, KCK'nın alternatif bir devlet projesi olduğunu söyledi. "KCK şehir yapılanması değil, alternatif devlet projesi" olduğunu öne süren Tayyar, "KCK, PKK'nın şehir yapılanması değildir. Bu işi küçültmek ve sulandırmaktır. KCK bir alternatif devlet projesidir. Sadece sınırları yoktur. PKK'nın üzerinde bir şehir yapılanmasıdır" dedi. 

Konuşmasında PKK'ya da değinen Tayyar, PKK terör örgütünü, 'PKK kanlı bir örgüttür, Kürt Ergenekon'udur" sözleriyle tanımladı. Tayyar şöyle konuştu:

"Bugün PKK'nın kendi iç infazları sonucu öldürdüğü Kürt sayısı 5 bin civarındadır. PKK üniformasını giymiş, örgüte dahil olmuş, elide kana bulaşmış adamları öldürdüler, hain değil, köstebek değil öldürdüklerinin sayısı 5 bindir. Yüzlerce Kürdün kafatası var toprağın altında. Derin devlet öldürdüğünde hesap soruyoruz peki neden PKK'ya hesap sormuyoruz. Burada çifte standart var. Bir gerekçe uydurup insanları katlediyorlar.

Ergenekon ve PKK kan kardeşidir... Biz Ergenekon'a inanmadık siz de PKK'ya inanmayın. Ergenekon ve PKK kan kardeşidir. PKK'nın hedefleri vardı belki; ama Kürt sorunu PKK'nın çözmek istediği sorun olmaktan çıkmıştır. Kendi varlığını düşünen bir örgütün Kürt sorunu diye bir kavramı var diyemeyiz. Demirtaş, 'Öcalan'ı hiçe sayan yaklaşımı önemsemiyoruz' dedi. Öcalan da şunu hiç diyemedi; 'Eğer Kürt sorunun çözümü benim bertaraf olmamdan geçiyorsa ben çekiliyorum yeter ki çözün' diyemedi. Yakalandığı gün bile 'Annem Türk babam Kürt'tür. Bu devlete seve seve hizmet ederim' dedi. Ben ve partim; 'Türkün de Kürdün de kanı akıyorsa biz hesabını soracağız' diyoruz."