BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,78
ALTIN 2.436,34
HABER /  GÜNCEL

BDP'liler PKK'lı cenazesinden kovuldu

BDP'li milletvekili İbrahim Binici, elebaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan ile birlikte öldürülen PKK için açılan taziye çadırını ziyaret etti

Abone ol

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesi Bağraç köyünde oturan ve iki terörist oğlu dağda ölen Mustafa Maç, Barış ve Demokrasi Partisi(BDP) yetkililerinin taziye çadırı açmalarına izin vermedi. Maç, BDP'lilerin taziyeye gelmesini de kabul etmedi. BDP'liler ise öldürülen terörist adına ilçe merkezinde ayrı bir çadır açarak taziyeleri kabul etti.

İran ordusu tarafından düzenlenen operasyonlarda ölü ele geçirilen PKK terör örgütü mensubu Hilvanlı Baran kod adlı Necmi Maç'ın ailesi BDP'li yöneticilerin 'taziye çadırı açma' önerilerini kabul etmedi. Çadırın açılmasına izin vermeyen aile, BDP'lilerin taziyesini de kabul etmediği belirtiliyor. Acılı babanın PKK ve BDP'ye duyduğu tepkinin ardında hazin

TERÖRİSTE SAYGI DURUŞU
BDP İl Başkanı Adnan Etli'nin de eşlik ettiği taziye ziyareti için ilçeye gelen BDP'li Binici ile Mehmet Öcalan'ın yakalarına ölen teröristin fotoğrafı iliştirildi. Binici ve Öcalan'ın çadıra geçmesi ardından taziyede  bulunanlar öldürülen terörist için 'Zafer işareti' yaparak saygı duruşunda bulundu. Terörist taziyesinde BDP'li İbrahim Binici, çadırda bulunanlara Kürtçe konuşma yaptı.

bir hikayenin yattığı öğrenildi.

DAĞA ÇIKAN İKİ OĞLUNUN CESETİ GELDİ

Hilvan'ın Bağraç köyünde oturan ve çiftçilikle uğraşan ailenin iki oğlunun dağda öldürüldüğü öğrenildi. 8 çocuklu ailenin, Necmi Maç'tan 3 yıl önce de Mehmet adında bir çocuğunun dağda girdiği çatışma sonrasında öldüğü belirtiliyor. Daha önce BDP çizgisine yakınlığı ile bilinen aile reisi Mustafa Maç'ın, 2002 yılında kandırılarak dağ kadrosuna katılan oğlu Mehmet'in 2008 yılında girdiği çatışmada öldürülmesi üzerine PKK ve BDP ile arasına mesafe koyduğu kaydediliyor. Aile reisi Mustafa Moç, 2008 yılında öldürülen terörist oğlu Mehmet için BDP'lilerin taziye çadırı açmalarını kabul etmediği gibi bu yıl da kabul etmedi. İran ordusu tarafından öldürülen Necmi Maç'ın da, 2008'de öldürülen ağabeyinin intikam kurgusu üzerine ailenin izin ve bilgisi olmadan kandırılarak dağ kadrosuna katıldığı ileri sürülüyor.

TAZİYE ÇADIRLARI ELEMAN KAZANDIRMA AMAÇLI MI AÇILIYOR?

Aile reisi Mustafa Maç'ın BDP'lilerin köyde 'taziye çadırı açma' önerilerini ve BDP'lilerin taziyelerini kabul etmemesi üzerine partililer, BDP ilçe teşkilatının yanında boş bir arsada Kendal/ Baran kod adındaki Necmi Maç adına taziye çadırı açtı. Taziye çadırının yaklaşık 150 BDP'li yönetici ve partili tarafından ziyaret edildiği belirtildi.

Ailenin taziyeleri kabul etmemesine rağmen BDP'lilerin ayrı bir taziye çadırı açmaları 'dağa adam kazandırmak' amaçlı olduğu yorumlandı. BDP'liler tarafından açılan taziye çadırının terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ve örgüt mensuplarının resimleri ile donatılması dikkat çekti.

BİNİCİ ÖCALAN'IN KARDEŞİ BİRLİKTE GELDİ

Terörist için açılan taziye çadırını dün akşam saatlerinde BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici ile PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan ziyaret etti. 

ekran-resmi-2011-09-14,-4.45.30-pm.png