BIST 9.065
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.294,98
HABER /  POLİTİKA

BDP'li vekilden anayasaya filmle destek

BDP İstanbul Milletvekili ve yönetmen Sırrı Süreyya Önder yeni anayasa çalışmalarına medya aracılığıyla destek sağlamak amacıyla bir tanıtım hazırladı

Abone ol

Türkiye Büyük Millet Meclisi, yeni anayasa çalışmalarına destek sağlamak için tanıtım filmi hazırlattı.

Ulusal medyada yayınlanacak tanıtım filminin yönetmen koltuğunda ise Meclis'in yönetmen vekili Sırrı Süreyya Önder var.

Aynı zamanda Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyesi de olan Sırrı Süreyya Önder'in hazırladığı 30 saniyelik kamu spotunda, yeni anayasa için ''demokratik, özgürlükçü, eşitlikçi, hukukun üstünlüğüne dayalı, insan haklarının güvencesi'' vurgusu yapılıyor.

Kırmızı renkli temsili Anayasa üzerinde ''Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'' yazısıyla başlayan spotta, teker teker açılan sayfaların birincisinde ''ilk defa halkın katılımıyla anayasa yapılıyor. Geleceğimizi birlikte kuruyoruz'' ifadesi yer alıyor.

Ardından açılan sayfalarda yeni anayasaya ilişkin ''demokratik'', ''özgürlükçü'', ''eşitlikçi'', ''hukukun üstünlüğüne dayalı'', ''insan haklarının güvencesi'' şeklinde ifadeler bulunuyor.

Son olarak ''yeni anayasa için söz sizde'' denilerek, yeni anayasaya halkın katılımı için oluşturulan ''yenianayasa.tbmm.gov.tr'' internet adresi anımsatılıyor.

Film yönetmeni ve senarist olan BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder tarafından hazırlanan 30 saniyelik spot, Anayasa Uzlaşma Komisyonu tarafından da benimsendi.

Spot, televizyonlarda önümüzdeki günlerde yayımlanmaya başlanacak.