BIST 10.007
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.440,39
HABER /  GÜNCEL

BDP'li vekil polise 'taşla' saldırdı!

Batman'da Nevruz kutlamaları sonrasında merkeze doğru yürüyüşe geçen BDP'li vekiller ve kalabalık polisle çatıştı

Abone ol

Nevruz kutlamalarında polisin müdahalesiyle öfkeden çılgına dönen Yıldız, protestocular gibi polisi taşladı. O anlar kameralara böyle takıldı...

Batman'da Nevruz kutlamaları sonrasında merkeze doğru yürüyüşe geçen BDP'li vekiller ve kalabalık polisle çatıştı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Çıkan olaylarda Barış ve Demokrasi Partisi Batman Milletvekili Bengi Yıldız eline taş alarak polis ve yoldan geçen araçları taşladı. Şehirler arası otogar yanında düzenlenen Nevruz kutlamaları sonrasında Diyarbakır caddesi üzerinde kurulan Demokratik Barış çadırına yürüyüş düzenlendi. 

BENGİ YILDIZ ELİNE TAŞ ALIP POLİS VE ARAÇLARI TAŞLADI

Milletvekili Bengi Yıldız ve Ayla Akat Ata'nın da aralarında bulunduğu kalabalık Diyarbakır caddesi Turgut Özal Bulvarını trafiğe kapattı. Kalabalık arasından polise taş ve molotof atılması üzerine polis göstericilere müdahale etti. PKK'lılar gibi giyinen ve çıkan olaylar sonrasında sinirlenen BDP Batman Milletvekili Bengi Yıldız, eline taş alarak polis ve yoldan geçen araçları taşladı. Çıkan olaylar sonrasında 60 kişi gözaltına alındı 200 molotof ele geçirildi.

YOLDAN GEÇENLERE UYARI NİTELEĞİNDEYDİ SAVUNMASI

Elinde taşla görüntülenen Yıldız, amacının birilerine yönelik bir saldırı amaçlı olmadığını belirterek, barış çadırı önüne geldiklerinde polisin sert müdahalesiyle karşılaştıklarını söyledi. Çadıra boyalı su ve biber gazı sıkıldığını ifade eden Yıldız, "Bulunduğumuz barış çadırında üzerimize yığınla boyalı su ve biber gazı sıkıldı. Biz de panzer ve polis otolarının güzergahtan geçmemeleri için yolu kısa bir süreliğine trafiğe kapattık. Elimdeki taş kesinlikle kimseye atmaya yönelik değildi. Sadece yoldan geçenlere uyarı niteliğindeydi. Bir anlık kızgınlığımdı. Yoksa ne polise ne de başka bir kimseye o taşı atmak için teşebbüste bulunmadım. Bizi o kadar sıkıntıya soktular ki, kendimizi zor tuttuk. Mağdur olan taraf bizdik" dedi.

İŞTE YILDIZ'IN ÇILDIRDIĞI AN