BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA

BDP'li Süreyya Önder'i kim takip ediyor?

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, toplantılarının polis takibine alınmasını bu sözlerle eleştirdi

Abone ol

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde katıldığı toplantıda kendisini takip eden polisleri, konuşma yaptığı kürsüden eleştirdi. Önder, "Buradaki emekçi emniyet güçlerine bir şey demiyoruz. Ama Emniyet Müdürü ve Kaymakam bunun hesabını ödeyecek" dedi.

Önder, Çorlu'daki bir düğün salonunda EMEK Partisi Tekirdağ İl Teşkilatı'nın düzenlediği 'Emek, Özgürlük ve Demokrasi Kongre Girişi Halk Toplantısı'na katıldı. Burada toplantıya katılanlara seslenen ve kendisini takip eden sivil polis memurlarını eleştiren Önder şunları söyledi:

"Geçtiğimiz genel seçimden önce, her kesimden insan büyük bir oluşum yarattı ve 'Demokrasi ve Emek Bloğu'nu ortaya çıkarttı. Halk, bu oluşuma büyük teveccüh gösterdi. Oluşum, halkın nazarında sevinç, bazı kesimlerin nazarında ise panik yarattı. Bazıları bizden rahatsız. Burada da gördüğümüz gibi, sürekli takip ediliyoruz. Buradaki emekçi emniyet güçlerine bir şey demiyoruz. Ama Emniyet Müdürü ve Kaymakam bunun hesabını ödeyecek. Bizleri neden takip ettirerek, toplantılarımızı güvenlik güçlerine kayıt altına aldırıyorlar. Bu toplantıyı yapmamız için bizlere izin veren Çorlu Kaymakamı, bir de bu yapışan uygulamanın hesabını verecek.

Ülke artık bu garip uygulamalardan sıkıldı ve sonuna geldi. Son seçimde aldığımız oy potansiyeli bunu açıkça gösteriyor. Ben, Meclis'te İçişleri Komisyonu'na girdim. Sizleri orada da temsil edip, her şeyin hesabını sizler adına da soracağım. Ortadoğu'da özgürlük ve demokrasi sloganları atanlar, burada kendi insanlarının bir araya geldiği ve toplandıkları oluşmaları devletin resmi güvenlik güçlerine kayıt altına aldırarak, takip ettiriyor. Bizi takip ettiren zihniyet, keşke çevreyi tahrip edenleri ve çevre kirliliği yaratanları da takip etse."

5 BİN KİŞİ CEZAEVİNDE

Yapılan seçimlerde çalışan demokrasi bloğundan 5 bin kişinin cezaevinde olduğunu söyleyen Önder sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çevirin bir tel örgü tüm ülkeyi hapsedin, siz de kurtulun biz de kurtulalım. Toplumuzun örgütlü hareket edebilmesinin her anlamda önünü kestiler. İnsanlara, ölümü gösterip hastalığa razı ettiler. Bu ülkenin inanç özgürlüğüne ve inancına gereken önemi göstermediler. Bütün söylemleri halk üzerine olan kişiler, içlerine ve yaptıkları çalışmaların içine halkı almadılar. Ama biz bunların karşısındayız. Halkın hakkına nerede tecavüz varsa, biz oradayız. Salı günü Meclis'te savaş teskeresi görüşülecek. İnsanlar açlık içindeyken büyük miktarda paraları verip silah ve mermi almak kimsenin hakkı olamaz.

PKK MİT GÖRÜŞMESİNİ ANIMSATTI

Konuşmasında MİT-PKK-Öcalan görüşmesini de değinen Önder, devlet PKK ile müzakere etmez diyen devletin PKK ile çok da başarılı şekilde müzakere ettiğinin ortaya çıktığını dile getirdi:

'Teröristlerle pazarlık yapmayız' diyen zihniyeti, gördük ki devlet nezdinde gayet güzel görüşebiliyor. İnsan haklarının pazarlık konusu yapılması, dünyanın neresinde olursa olsun zalimliktir. Bizim içinde bulunduğumuz, seçimden önce atılan adımla hayata giren ve bu toplantıyı gerçekleştiren kongre girişimi, bir siyasi hareket olacaktır. Türkiye halklarına iç yalan söylemedik ve bundan sonra da asla yalan söylemeyeceğiz. Bütün enerjimizi, çalışmalarımızı ve çabalarımızı, barıştan ve demokrasiden yana kullanacağız."