BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

BDP'li Sakık'ı Ahmet Türk ele verdi

Ahmet Türk, BDP'li Sakık'ın CHP iddiasını doğruladı ancak bir farkla. Türk'e göre kavga çıkaran o söz hiç söylenmemiş!

Abone ol

BDP'li Sırrı Sakık'ın Meclis'te CHP ile yaşadığı ağız kavgasına kapatılan DTP'nin Genel Başkanı Ahmet Türk'te katıldı. Türk, CHP heyetiyle yapılan ittifak görüşmesini doğrularken bir ayrıntıya dikkat çekti. Aslında Sakık'ın kavga çıkaran "militan" yani bir diğer anlamıyla PKK'lı gönderin aday yapalım sözü hiç ama hiç söylenmemiş!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonunda ünlü tiyatro sanatçısı Haldun Dormen'in, Kürtçe olarak sahnelediği ''Bir Kış Öyküsü '' müzikalinin oyun arasında gazetecilerin BDP Milletvekili Sırrı Sakık'ın TBMM'deki sözlerine ilişkin yaptığı açıklamada, CHP'lilerle görüşmelerinin doğru olduğunu belirtti.

Eşref beyin de bunu inkar etmediğini ifade eden Türk, şöyle dedi:

''Sırrı beyin söyledikleri doğru. Biz o dönemde ittifak yapmayı esas alıyorduk. Yakın gördüğümüz de CHP idi. Sosyal demokrat bir parti ile ittifak yapmamız da gayet doğaldı. Şimdi orada yaptığımız görüşmeler daha önce Sırrı beyin yansıttığı şekilde, bizde zaten söyledik. Ama burada bir cümleyi özellikle düzeltmek istiyorum. 'Halk tarafından bilinen bazı insanlarla ben bunu götüremem. Size yakın, sizin istediğiniz fakat Türkiye kamuoyunun bilmediği bazı isimleri getirirseniz, olur.' Bizde hayır olmaz öyle şey, partinin genel başkanı var, parti var dedik.''

GÖRÜŞME DOĞRU AMA MİLİTAN YALAN

Türk, gazetecilerin, ''militan mı istediler?'' şeklindeki sorusu üzerine de, ''Militan değil. 'Sizin söyleyeceğiniz, sizin göstereceğiniz insanlar, ama kamuoyunun tanıdığı isimler olmasın' dediler'' diye konuştu.

Türk, tiyatro oyunu ile ilgili ise, ''Oyun çok güzel. Tabi ki bu Türkiye'de bazı önemli gelişmelerin yaşandığını görüyoruz, izliyoruz. Eğer gerçekten birbirimizi anlayabilsek, bir diyalog ortamını yaratabilsek, Kürt halkının kültürüne değer verilse ve bu kültürü bu kimliği özgürce kullanabilse bence Türkiye'de birçok sorunu çözmüş oluruz'' dedi.