BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,09
ALTIN 2.468,29
HABER /  POLİTİKA

BDP'den Şerafettin Elçi mesajı!

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Eşbaşkan Gültan Kışanak yaşamını yitiren Şerafettin Elçi için başsağlığı mesajı yayımladı.

Abone ol

Kanser tedavisi gören Kürt siyasetinin önemli isimlerinden Şerafettin Elçi yaşamını yitirdi. Elçi için TBMM'de düzenlenen törene iktidar partisi, BDP ve CHP'liler törene tam kadro katılırken MHP'den bir tek kişi bile yer almadı.

Yaşamını yitiren Kürt siyasetçi için BDP başsağlığı mesajı yayımladı.

Kışanak ve Demirtaş'ın yayımladığı mesajda 'Yaşamı boyunca büyük baskılar gördü, zindanlara atıldı, “Türkiye’de Kürtler var. Ben de Kürdüm” dediği için dönemin sıkı yönetim mahkemesi tarafından cezaya çarptırıldı. Ama yılmadı, geri adım atmadı, boyun eğmedi, kararlı bir siyasi mücadele verdi.Kendisi ne yazık ki barışı görememiştir. Ama onun özlemini duyduğu onurlu bir barış er ya da geç bu topraklarda yeşerecektir. Kendisine bunun sözünü veriyoruz.'' dedi.

İşte BDP Genel Merkezi tarafından yayımlanan o mesaj;

KÜRT HALKININ BAŞI SAĞOLSUN!

Değerli arakadaşımız, dostumuz, yoldaşımız, Diyarbakır Blok Milletvekilimiz, KADEP Genel Başkanı Sayın Şerafettin ELÇİ'yi kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz.

Sayın Elçi, Kürt halkının bağrından çıkmış, değerli bir siyasi şahsiyettir. Siyasi yaşamı boyunca Kürt halkının maruz kaldığı tüm inkar ve asimilasyon politikalarına, halkın yaşadığı onca zulme, acılı tarihe tanıklık eden Kürt halkının önemli bir hafızasıydı.

Yaşamı boyunca büyük baskılar gördü, zindanlara atıldı, “Türkiye’de Kürtler var. Ben de Kürdüm” dediği için dönemin sıkı yönetim mahkemesi tarafından cezaya çarptırıldı. Ama yılmadı, geri adım atmadı, boyun eğmedi, kararlı bir siyasi mücadele verdi.

Sayın Elçi, mütevazi kişiliğiyle, her zaman diyalogtan, uzlaşıdan, barıştan yana olan tavrıyla, büyük birikim ve tecrübesiyle demokratik Kürt siyasetine, Kürt halkının hak ve özgürlük mücadelesine önemli katkıları olmuştur.

HERKESİN BU MİRASA GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE SAHİP ÇIKMASI GEREKİR

Yaşamının son günlerine kadar Kürt sorununun diyalog ve müzakere temelinde demokratik yollarla çözümü için büyük bir çaba sarfetmiştir.

Sayın Elçi’nin, Kürt halkının ulusal birliği için ortaya koymuş olduğu siyasi irade ve bu noktada yürüttüğü mücadele, oynadığı birleştirici rol çok değerlidir, anlamlıdır, bu aynı zamanda kendisinin bıraktığı çok önemli bir mirastır. Herkesin bu mirasa güçlü bir biçimde sahip çıkması gerekir.

Kendisi ne yazık ki barışı görememiştir. Ama onun özlemini duyduğu onurlu bir barış er ya da geç bu topraklarda yeşerecektir. Kendisine bunun sözünü veriyoruz.

Onun eksikliği siyasi yaşamımızda her zaman hissedilecektir. Bıraktığı siyasi miras demokrasi ve özgürlük mücadelesine ışık tutacaktır.

Kendisine Allah'tan rahmet, ailesi, yakınları, Katılımcı Demokrasi Partisi ve halkımıza başsağlığı diliyoruz.

Selahattin DEMİRTAŞ/ Gültan KIŞANAK

Eş Genel Başkan/ Eş Genel Başkan