BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

BDP'den CHP'ye kritik çağrı

Bağımsız Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Türkiyenin Ortadoğu'da ve dünyada lider bir ülke olmasını istediklerini söyledi. Kaplan CHP'ye seslendi..

Abone ol

Silopi Belediyesi tarafından düzenlenen konferansa katılan Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, CHP'ye çağrıda bulunarak yarın yapılacak olan yemin törenini boykot etmelerini istedi. Kaplan "CHP samimi ise yemin törenini boykot etsin" dedi.

Konferans çıkışı gazetecilere açıklamada bulunan Bağımsız Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, "Dokunmazlık sadece gasp, ihaleye fesat karıştırma ve benzeri suçlarda işleniyor ancak siyasi görüşünü belirttiğin zaman dokunulmazlık kalkıyor" diye konuştu.

Kaplan, "Cumhuriyeti Türkler, Kürtler, Çerkezler, Araplar, bütün millet beraber kurdu. Aynı şekilde meclisi de kurdular. Bu meclisin çatısı altında hepsi bir araya geldi. Yarın bizim katılmadığımız yemin töreninde bu çatı yarın yıkılıyor. Bunun farkında olarak bütün yurttaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz, bu ortak çatımız çatırdıyor" dedi.

Hasip Kaplan, "Biz yeni ve barışçı bir sayfanın açılmasını istiyoruz. Ateşkesin uzamasını sağlayalım. Operasyonları ve ölümleri durduralım ve sorunu kökten çözelim. Türkiye, Ortadoğu'da ve dünyada lider bir ülke olsun, bizim istediğimiz budur. Ve biz bu duygularla, bu sorumluluklarla hareket eden dinamik değişimin öncüsü bir grubuz" diye konuştu.