BIST 10.895
DOLAR 32,18
EURO 34,98
ALTIN 2.501,46
HABER /  GÜNCEL

Ceviz Kabuğu'na sabotaj iddiası

Gazeteci Hulki Cevizoğlu'nun programı Ceviz Kabuğu yarıda kesildi. Tarihinde ilk kez böyle bir olaya şahit olan Cevizoğlu'nun o günkü konusu da konukları da hayli ilginçti.

Abone ol

Yeniçağ gazetesi yazarı Hulki Cevizoğlu'nun sunduğu Ceviz Kabuğu programı yarıda kesildi. Teknik Sorun televizyondan kaynaklanmıyordu. Böyle bir olaya şahit olan Cevizoğlu yazısıyla sorular yöneltti..

Yazı: Hulki Cevizoğlu
Kaynak:

-Geçen cumartesi gecesi, saat 23.17''de Flash Televizyonu''nda Ceviz Kabuğu canlı yayına girdi. Konu, "Küresel terör ve Türkiye''ye yansımaları" idi.

Programın Ankara stüdyo konukları Doç.Dr.
Emin Gürses ile "Küresel Terör" kitabının yazarı, Nurullah Aydın idi..

Dün, Yeniçağ Gazetesi''nin manşetinden verilen haberi okuduysanız, ayrıntıları biliyorsunuz.

Program üç kez kesildi, sonunda "kapanış jeneriği" döndürüldü ve yayında "veda" bile edemeden, tarihinde ilk kez olmak üzere, "yayındaki" bir Ceviz Kabuğu tamamlanamadı!.. Peki program niçin yarım kaldı?.. Çok sayıda izleyicimiz hâlen bunun nedenini soruyor.

Ben de merak ediyorum..

Yayın sırasında sorumlu arkadaşlara sordum, "Bizden kaynaklanmıyor" dediler, bazı elektronik mühendisi izleyiciler e-postaları ile "dışardan frekans engellemesi" yapıldığını ileri sürdüler.

Şimdi ciddi bir açıklama yapılmalı ve kamuoyu tatmin edilmeli. Teknik bir arıza mı oldu, dışardan "elektronik sabotaj" mı oldu, bunlar açıklanmalı. Eğer, sabotaj söz konusu ise, bunu kimin yaptığı önemlidir.

Olsa olsa "ulusal gelişmelerden" hoşlanmayan, "emperyalist, sömürgeci güçlerle" karşı karşıyayız demektir.

Bu durumda, ülkemizin güvenlik birimleri kendi başkentinde böyle bir yayın engellemesine nasıl izin verebilir??? Yoksa, biz böyle sanıyoruz da, ülke içinden birileri mi bu engellemeyi yapıyor? Bu daha da vahim. En iyisi, "basit teknik bir arızadır" deyip geçmek ama, bunu söylemek mümkün mü?..

Mümkünse, kamuoyuna bu cevabın verilmesi gerekir..

AYNI GÜN, AYNI YERDE, AYNI SAATTE....

Cevap ne olursa olsun, ortada somut bir durum var.

Tarihinde ilk kez yayına giren Ceviz Kabuğu, yayını tamamlayamadı..

Şimdi, hem kamuoyunu bilgilendirmek, hem yarım kalan programı tamamlamak ve hem de "hodri meydan" demek için (başkaları diyemese de, armudun pişmesini beklese de) bu hafta aynı gün, aynı yerde, aynı saatte, aynı konuklarla karşınızda olacağız.

(Cumartesi, Flash Tv, saat 23.15) Bu arada, siz değerli okurlarımdan ve program izleyicilerimden gelen yoğun desteğe bir kez daha topluca teşekkür ediyorum.