BIST 10.507
DOLAR 32,30
EURO 35,04
ALTIN 2.477,05
HABER /  GÜNCEL

Çankaya için Emine Erdoğan'a vize

Başbakan Erdoğan Cumhurbaşkanı olduğu takdirde türbanlı eşi Emine Erdoğan'a nasıl bir prosedür uygulanacak? Kurt politikacı Süleyman Demirel'e göre cevabı şöyle:

Abone ol

CNNTÜRK'te yayınlanan Ankara Kulisi'nin konuğu olan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Gazeteci Murat Yetkin, Nur Batur ve Fikret sorularını yanıtlayan tecrübeli politikacı, türban ve Cumhurbaşkanlığı tartışmalarına ilişkin olarak, "Türbanlı Cumhurbaşkanı eşine engel yok" diye konuştu.
     
     Türbanlı bir vatandaşın Cumhurbaşkanı olmaya kanunen bir engel olmadığını bildiren Demirel, "Türbanlı bir hanım or taya çıksa, 'Beni Cumhurbaşkanı seçin' dese. Halk veya parlamento bu hanımı serbest iradesiyle seçebilir" dedi. Demokrasilerde çoğunluğun azınlığın çoğunluğuna tahakküm edemeyeceğini hatırlatan Demirel, Nur Batur'un "Cumhurbaşkanı eşinin türbanlı olması laiklik ilkesiyle aykırı düşmez mi?" sorusuna karşılık olarak, "Cumhurbaşkanlığı seçiminde böyle bir kural yok. Cumhurbaşkanının eşi türbanlı olabilir. Aksi bir kanun maddesi yok" dedi.
     
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olması hainde eşinin türbanlı olmasının hiçbir engel teşkil etmeyeceğini tekrarlayan Demirel, "Engel teşkil etmesi için bir kanun veya kural olması lazım. Bu konuda bir kıyafet kanunu yoksa neye dayandırarak karşı çıkacaksınız" diye konuştu.
     
     Demirel türbanla ilgili olarak sözlerini, "Ben ülkemde huzur ve sükun istiyorum. Bunu sağlamanın yolu birilerinin birileri üzerine tahakküm kurması değildir" şeklinde tamamladı.