BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Bu biletleri sakın almayın!

Sevkiyatı sırasında çalınan bir kamyon bilet hala kayıp. Bu biletlere ikramiye çıksa bile ödenmeyecek. Siz de yeni yılda 'Milli Piyango mağduru' olabilirsiniz.

Abone ol

Bu yıl tam 20 milyon YTL büyük ikramiye verecek olan Milli Piyango biletlerinin sevkiyatı sırasında çalınan bir kamyon biletten 10 bin 969'u hala bulunamadı. Bu biletlere ikramiye çıksa bile bu biletlere ikramiye ödenmeyecek  Biletlerinizi mutlaka kontrol edin

Yılbaşı biletlerinde 20 milyon YTL heyecanı başladı. Talih kuşunun 31 Aralık yılbaşı özel çekiliş biletleri bugün satışa sunuluyor. Ancak sevkiyat sırasında çalınan bir kamyon biletten 10 bin 969 adedi hala kayıp. Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü İhya Balak, film gibi soygunu şöyle anlatttı: "Biletler, 17 Kasım'da Ziraat Bankası'na sevk sırasında çalındı. Soyguncular, 40 bin küsur bileti taşıyan posta kamyonunun önünü kesmiş ve ıssız bir yere götürmüş. Yılbaşı biletlerini bir minibüse yükleyerek çalmışlar. Olay hemen jandarmaya intikal ettirildi. Jandarma kısa sürede soyguncuları yakaladı. 30 bin dolayında bilet, sokağa atılmış vaziyette bulundu, ancak 10 bin 969'u kayıp. Bu biletler, yakılarak imha edilmiş de olabilir, araştırma sürüyor."

Vatandaş ne yapmalı?

Balak, "Diyelim ki bir kişi bilet aldı ve aldığı biletin çalınanlardan birisi olduğunu fark etti. Bu noktada ne yapabilir?" sorusuna "O noktada yapacağı birşey yok. Bu biletlere ikramiye çıksa bile geçersiz olacak. Ama, 1 milyon adetin üzerinde tam bilet bastık. Kaybolan tam bilet sayısı 600. Yani miktar çok küçük. Zaten Emniyet ve Jandarma yetkililerinin söylediği de büyük ihtimalle biletlerin imha edildiği yönünde. Ayrıca 10 binin üzerindeki bayimiz çalınan biletlerin numaralarını biliyor" yanıtını verdi. Genel Müdür, vatandaşlara ise şu çağrıyı yaptı: "Çok tedirgin olmaya gerek yok. Fakat biz yine de her türlü tedbiri alıyoruz. Hiç kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz. Belki bu arada jandarma o biletlerle ilgili bir sonuca da ulaşabilir. Burada vatandaşlarımızı duyarlı olmaya çağırıyorum. İnternet adresimizde kayıp biletlerin numaralarını yayımladık. Vatandaşımız oraya bakabilir. Tereddüdü olan bizi arayıp, biletinin numarasını kontrol etsin."

Bileti bayiden alın

Genel Müdür vatandaşları biletlerini bayilerden alması konusunda da uyarıyor. İdare, bugünkü (9 Aralık) çekilişte kazananların listesinin olduğu kağıdın arkasına, çalınan biletlerin numaralarını da yazdı. Bunlar bayilerde olacak. Böylece vatandaşlar, bayilerin elindeki bu listeden de aldıkları bileti kontrol edebilecek.

Zam yok: Tam bilet 20 YTL

Milli Piyango İdaresi bu yıl 200 milyon YTL'lik bilet bastı. İhtiyaç halinde bayilere gönderilmek üzere Genel Müdürlük'te tutulanlar dışındaki bütün biletler, il ve ilçelerdeki bayilere ulaştırıldı. Bilet fiyatlarına da bu yıl zam yok. Tam bilet geçen yıl olduğu gibi 20 YTL, yarım bilet 10 YTL, çeyrek bilet de 5 YTL'den satışa çıkarıldı. Yılbaşı özel çekilişinde dağıtılacak ikramiye miktarı da, 118 milyon 260 bin YTL olarak tespit edildi. Yılbaşı özel çekilişinde, büyük ikramiye olarak 1 adet 20 milyon YTL verilecek. 14 milyon 674 bin dolara karşılık gelen bu tutar. Milli Piyango'nun döviz bazında da verdiği en yüksek ikramiye olacak. Özel çekilişte, 1 adet 5 milyon YTL, 5 adet de 1 milyon YTL dağıtılacak. Böylece yeni yıla en az 7, en çok da 13 kişinin milyoner, bir başka ifadeyle trilyoner olarak girme şansı bulunacak.

Karaborsa olmayacak

Milli Piyango İdaresi, karaborsayı önlemek için basılan bilet sayısını tam olarak açıklamıyor. Genel Müdür Balak, "Bunu söylediğimiz zaman spekülasyon oluyor. Sayıya bakıp, 'tamam bitmiştir' diye tahminde bulunup, karaborsaya bilet sürülüyor. Bir miktar bileti sıkıntı halinde, bayilere göndermek için stokta tutuyoruz. Kimse merak etmesin. Karaborsa olmayacak" diyor.