BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

BBP'li Yalçın Topçu MHP'yi destekledi

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, MHP'ye yönelik saldırılara tepki gösterdi.

Abone ol

BBP lideri Yalçın Topçu, MHP'deki kaset iddialarıyla ilgili ''Türklük gurur ve şuuru, İslam ahlak ve fazileti diyerek yetişmiş bir neslin temsilcileriyiz" dedi, MHP'ye saldırılara karşı çıktı.

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, MHP'deki kaset iddialarıyla ilgili ''Türklük gurur ve şuuru, İslam ahlak ve fazileti diyerek yetişmiş bir neslin temsilcileriyiz biz ama bunun üzerine bir camianın karalanmasını, bunun üzerinden bir siyasi lince girişilmesini, bunun üzerinden bir partiye saldırılmasını tasvip etmiyoruz'' dedi.

Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini belirten Topçu, siyasi parti liderlerinin seçim mitinglerinde kullandığı üslubu eleştirdi.

Topçu, MHP'deki kaset iddialarıyla ilgili şunları söyledi:

''Bizi asıl üzen, bu belden aşağı siyaset olarak nitelendirdiğimiz, bir siyasi parti genel başkanına ya da bir siyasi partinin içindeki bazı kişilere, hayat anlayışlarını tartışabiliriz ama bunun üzerinden yürüyerek siyaset dizayn ve taksim edilmesini doğru bulmuyoruz ve siyasete ahlakın hakim olmasını istiyoruz. Şahısların yaptığı işler, herkes için göreceli. Benim ahlak anlayışıma göre doğru değil. Ülkücü, imanlı ve ahlaklı olmalı. 'Türklük gurur ve şuuru, İslam ahlak ve fazileti' diyerek yetişmiş bir neslin temsilcileriyiz biz ama bunun üzerine bir camianın karalanmasını, bunun üzerinden bir siyasi lince girişilmesini, bunun üzerinden bir partiye saldırılmasını tasvip etmiyoruz. İşte bu şartlarda bir seçime giderken Büyük Birlik Partisi, milli düşünen milliyetçi bakan, maneviyata önem veren, 24 saat kesintisiz demokrasiye inanan herkesin Büyük Birlik Partisi'ne her evden bir oy vermesini istiyoruz. Bölücülerin, kalem ve silahı bir araya gelirken milliyetçilerin bir arada olması gerekir. Milliyetçilerin olmadığı bir Meclis, millete fayda vermez. Onun için kesinlikle milliyetçilerin Mecliste olması gerekir.''

Bir gazetecinin, ''merhum Genel Başkanları Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünde şüphelerinin olduğuna dair bazı kitapların yazıldığını'' anımsatması üzerine Topçu, ''Genel Başkanımız öldükten sonra gerek dava arkadaşları olarak gerek de ailesi olarak ölümündeki sır perdenin kalkması için büyük bir çaba ve gayret sarf ettik. Bununla ilgili adli ve idari soruşturma devam ediyor. Bizim tespit ettiğimiz 72 mesele var. Bunların aydınlatılmasıyla birlikte gerçeğin ortaya çıkacağına inanıyoruz. Kitabı yazan arkadaşlarımız da bu belgeler ışığında kitapları yazmışlardır'' diye konuştu.

BBP'nin yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Türk Ocakları Genel Başkanı Gürgür de seçimlerin Türk milletine hayırlı olmasını diledi. Gürgür, seçimlerden sonra oluşturulacak Meclisin daha demokratik, bireysel hak ve özgürlükleri gözeten bir Anayasa yapması temennisinde bulundu.

Türkiye'de birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulan bir süreçten geçildiğini ifade eden Gürgür, Türkiye'deki medya kuruluşlarının da bu konuda önemli bir görev üstlendiğini belirtti. Türkiye'de bazı gazetecilerin tutuklanmasının 21. yüzyıl Türkiyesine yakışmadığını öne süren Gürgür, bu konuda medya kuruluşlarının da kamu bilinciyle toplumu bilgilendirmesi gerektiğini vurguladı. Türkiye'nin her geçen gün büyüdüğüne, geliştiğine işaret eden Gürgür, Türkiye'nin kendi coğrafyasında önemli bir ülke olduğuna da dikkati çekti.

Gürgür, bir gazetecinin, MHP'de yaşanan kaset iddialarına ilişkin sorusuna ise ''Bu konunun gündeme getirilmesini doğru bulmuyorum ama partinin bu konuyu kendi içinde halledeceğini umuyorum'' yanıtını verdi.