BIST 10.320
DOLAR 32,25
EURO 35,15
ALTIN 2.467,39
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

BBPli Topçudan CHP senaryosu

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, CHP'de yaşanan süreci küresel güçlerin yeni projesi olarak değerlendirdi.

Abone ol

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, küresel güçlerin, yeni projelerini Türkiye'de iktidara CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu taşıyarak uygulamaya koymayı öngördüklerini öne sürerek, ''Yeni dizaynda 61 yıldır adı Kemal olan zatı, kemale erdirdiler. Ama millet buna 'dur' diyecek'' dedi.

Topçu, partisinin Çankaya İlçe Teşkilatınca, Dikmen'deki bir düğün salonunda düzenlenen ''2.Çankaya Birlik Gecesi'' etkinliğine katıldı.

Burada partililere hitap eden Topçu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.

Kılıçdaroğlu'nun, SSK Genel Müdürlüğü yaptığı dönemde çalışanlar arasında ''mezhep ayrımı'' yaptığını öne süren Topçu, ''Yarın taktığı şapka düşer, ne olduğu görülür'' dedi.

Bazı medya organları tarafından Kılıçdaroğlu'nun manşetlere çıkarıldığını belirten Topçu, bu durumun Türkiye üzerinde yeni hesaplar yapan uluslararası güçlerin planı olduğunu iddia etti.

Terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın, ''milliyetçi bir partinin iktidarı döneminde'' yakalandığını dile getiren Topçu, ama ABD'nin Müslümanların çoğunlukta olduğu Irak'a, AK Parti döneminde girdiğini, böylece dini duyguları yüksek olan kesimlerin tepkilerinin minimize edildiğini öne sürdü.

ABD'nin yakın zamanda İran'a yönelik bir operasyon yapmayı planladığını ifade eden Topçu, ''bunun için de Türkiye'de iktidarın el değiştirmesi gerektiğinin düşünüldüğünü'' iddia etti. Topçu, ''Sayın Başbakan artık senin üzerine oynamıyorlar'' diye konuştu.

Küresel güçlerin, yeni projelerini Türkiye'de iktidara Kılıçdaroğlu'nu taşıyarak uygulamaya koymayı öngördüklerini savunan Topçu, ''Yeni dizaynda 61 yıldır adı Kemal olan zatı, kemale erdirdiler. Ama millet buna 'dur' diyecek. Anadolu'yu dolaşarak buna 'dur' diyeceğiz. Millet bu oyunu bozacak'' diye konuştu.

Bu arada, Topçu'nun öğle saatlerinde gerçekleşmesi beklenen Turan Stratejik Araştırmalar Merkezi (Turan-Sam) Kurucusu ve Onursal Başkanı Dr. Elnur Hasan Mikail'i kabulü ''program değişikliği nedeniyle'' yapılamadı.