BIST 9.121
DOLAR 32,37
EURO 34,94
ALTIN 2.325,48
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

BBP'li Destici: Adayımız Erdoğan'dır

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, 24 Haziran'da seçimlere AK Parti listelerinden girileceğini söyleyerek "24 Haziran'daki cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan'dın diye konuştu.

Abone ol

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Cumhur ittifakının" 24 Haziran'da sandıktan zaferle çıkacağını söyledi. Türkiye'de yürütmede istikrarın temsilde ise adaletin sağlanacağını ifade eden Destici, Büyük Birlik Partisi'nin cumhurbaşkanı adayının Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi.

Destici, Üsküdar Belediyesi Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde, Alperen Ocakları tarafından düzenlenen "Birlik Şöleni"ne katıldı. Destici, 24 Haziran'da hem cumhurbaşkanlığı hem de milletvekili seçimlerinin birlikte olacağını vurgulayarak şöyle konuştu:

"Kurulduğumuz günden bugüne, 1980 darbecilerinin Türkiye'ye dayattığı anti demokratik sistemin, bunu dayatan cuntacıların sisteminin değişmesi için hep mücadele ettik. Şehit liderimiz Muhsin başkanımız da 'Biz a partisi b partisinin alternatifi değiliz bu köhnemiş düzenin alternatifiyiz' demişti. 2007 yılında cumhurbaşkanını halkın seçmesini teklif eden ilk lider Muhsin Yazıcıoğlu'ydu. Mekanı cennet olsun. Biz de onun izinden giderek bu manada yapılan bütün değişikliklere destek olduk. 16 Nisan Referandumu da bu değişikliklerin finaliydi. Ama seçimler yapılmadığı için bir kısım eski sistem bir kısım yeni sistem devam edildi. Seçimlerin yapılması ile eski sistemden kurtulmak yeni sistemle yönetilmesi için bu seçimler erkene alındı. 24 Haziran hem cumhurbaşkanlığı hem milletvekili seçimlerinde 'Cumhur İttifakı' zaferle çıkacak ve Türkiye'de yürütmede istikrarı, temsilde adaleti sağlayarak, yeni sistemle tam anlamı ile yönetilmeye başlanacak.

"O GÜN KARŞI ÇIKANLAR İTTİFAK YAPTI"

Neticede ne oldu ittifak yasası çıktı. O yasaya karşı çıkanlar da bugün ittifak yaptı, yapsınlar. Biz demokrasinin tam olarak işlemesinden yanayız. Türkiye'nin istikrarlı yönetimlerle yönetilmesinden yanayız. Çevre coğrafyalarda ülkeleri nasıl kaosa sürüklediler. Siyasete müdahale ettiler. Yönetime müdahale ettiler. Ve ondan sonra iç karışıklıklar çıkardılar. Biz bunların hiç birisine pirim vermedik vermeyeceğiz. O gün karşı çıkan ana muhalefet bugün de ittifak yapıyor. Rengarenk bir ittifak yapıyorlar. Mecliste temsil edilmenin yolu da buradan geçiyor. İttifak yapsınlar. Mecliste herkesin temsil edilmesinden yanayız. Bir oyun bile boşa gitmemesinden yanayız. Milli iradenin tam olarak oraya yansımasından yanayız. Ama bunu yaparken asla ve kat'a bölücülerle, PKK'lılarla, vatan düşmanları ile bugüne kadar gizli, kapaklı, saklı ya da açık bir anlaşma içinde olmadık. Bundan sonra da olmayacağız. Onunla gizli ya da açık ittifak edenler bu millete de ihanet ederler. Onlar Kürt kardeşlerimizin temsilcisi değiller. Onlar siyonistlerin, kan emicilerin temsilcileri, onların uşakları, teröristleridir. Biz bunu böyle görüyoruz. Biz herkesle bir araya gelemeyiz, tokalaşamayız. Benim teröristler dışında teröristlerin sözcüleri dışında gözünün içine bakarak tokalaşmayacağım hiçbir parti lideri yoktur. Biz herkesle konuşuruz görüşürüz eleştirileri hakarete vardırmadan söylemeyi biliriz. Doğruları söylemekten çekinmeyiz. Ama teröre destek veren ile bizim işimiz olmaz. Çünkü biz vatan sevdalıyız.

"ADAYIMIZ ERDOĞAN"

Bir fitne ateşi yakmaya çalışıyorlar. Efendim neymiş Cumhur İttifakı'nda, ittifakın Cumhurbaşkanı adayına, milletvekili seçiminde başka adaya, ya da milletvekili seçiminde partiye cumhurbaşkanı seçiminde başkasına, bunların hiçbiri doğru değil. Doğrusu nedir? Cumhur İttifakı'nın bir parçası olarak Büyük Birlik Partisi Cumhurbaşkanı adayı sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yanındadır. Milletvekili seçiminde de desteğimiz Cumhur İttifakı'nda ve listelerinde yer aldığımız AK Parti'yedir. Dolayısıyla bütün arkadaşlarımdan bu hassasiyete dikkat etmelerini istiyorum. Bu kararımızın sonuna kadar arkasındayız. Sahada da AK Partili ve Milliyetçi Hareket Partili arkadaşlarımızla birlikte hareket edeceğiz. Biz kendi ittifakımızı anlatıyoruz. İki ittifak protokol metnini alın okuyun farkı görürsünüz. Cumhur ittifakı metninde aynen şu, (İ'la-yı Kelimetullah için Nizam-ı Alem) ifadesi geçer."