BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

BBPden Kürt açılımına sert tepki

BB'li Ekrem Alfatlı, ''Kürt açılımı diye önümüze konulan paket aslında Apo ve arkadaşlarına hizmet etmek amacı taşıyor'' dedi

Abone ol

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Muhasip Yardımcısı Ekrem Alfatlı, hükümetin Kürt açılımı ile ilgili politikasını eleştirdi. Alfatlı, "Bir bölgenin insanını diğer bölgenin insanına tercih etmek bölücülüğün daniskasıdır" dedi.

BBP'li Ekrem Alfatlı, ülke gündeminde büyük tartışmalara neden olan Kürt açılımı konusunda da partisinin görüşlerini dile getirdi.

Alfatlı, "Kürt açılımı diye önümüze konulan ve gündemde tartışılan, içeriği belli olmayan, hükümetin bu konudaki ana gayesi belli olmayan, kimlere hizmet ettiği belli olmayan bu ifadeleri doğru bulmadığımızı, bu ifadenin aslında kanlı terör örgütü katil Apo'nun ve yandaşlarına hizmet etmek amacı güttüğünü, yabancı ve dış güç odaklarına hizmet amacı güttüğünü buradan ifade etmek istiyorum. Burada bir bölgenin insanlarını, öbür bölgenin insanlarına tercih etmek bölücülüğün daniskasıdır.

Geliniz hep birlikte Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan bütün insanların haklarını, hukuklarını koruyalım. Buradan AK Parti ve CHP'ye seslenmek istiyorum, gelin hep birlikte yargının üzerinden elinizi çekin. Gelin hep birlikte yargı bağımsızlığını koruyalım. Gelin hep beraber meclis dokunulmazlıklarını kaldıralım. Gelin hep birlikte yargı reformunu yapalım."