BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.413,54
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

BBP liderinden gezi için iddia!

Mustafa Destici, Taksim Gezi Parkı olaylarının dış bağlantısı olduğunu öne sürdü.

Abone ol

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Taksim Gezi Parkı protestolarıyla başlayan ve Ankara’da polisle çatışmaya dönüşen olayların dış bağlantısı olduğunu söyleyerek, “Açık ve net olarak; başta ABD olmak üzere dışarısı bu işe müdahil oldu” dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, geçen yıl vefat eden Şair Abdurrahim Karakoç’u anma törenine katıldı. Bağlum Mezarlığı’ndaki anma töreni sırasında Seyyid Abdülhakim Arvasi Hazretleri’nin kabrini de ziyaret eden Destici, kabir ziyaretlerinin ardından ise ülke gündemine ilişkin olarak gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Taksim Gezi Parkı protestolarıyla başlayan ve sokaklarda şiddet eylemine dönüşen olayları değerlendiren Destici, protesto eylemlerine dış güçlerin de müdahil olduğunu kaydetti. “Açık ve net olarak başta ABD olmak üzere dışarısı bu işe müdahil oldu” diyen Destici, bazı şehirlerde direniş noktaları oluşturulduğunu ve buraların eylemciler tarafından kurtarılmış bölge olarak kabul edildiğini belirtti. Protesto ve eylemin herkesin hakkı olduğunu fakat bu eylemler sırasında marjinal grupların hukuk dışına çıktıklarına vurgu yapan Destici, şiddet uygulanarak taleplerin yerine getirilmesi için hükümete baskı yapılmaya çalışıldığını söyledi.

"HERKESİN GÖREVİ ÖNCEDEN BELİRLEMİŞ"

Eylemler sırasında talepler olduğunu ve bunu hukukun çözeceğini ifade eden Destici, oluşturulan gerilim ortamı ile darbeye zemin hazırlama çabasına girildiğini söyledi. Destici, “Bugünden yarına bir darbe olacak demiyorum, ama bu bir süreçtir ve bugün sokaklar bunun olgunlaşmasının alt zeminini hazırlamaktadır. Bazı kesimler bunu organize etmiştir. Bunlar tesadüfen bir araya gelmiş gruplar değildir. Bunların her biri hücre evlerinde organize edilerek sokaklara çıkarılmaktadır. Polise taş atacaklar, eylemleri provoke edecekler, slogan atacaklar bellidir. Herkesin görevi önceden belirlenmiştir” diye konuştu.

“SANDIKLA GELEN, SANDIKLA GİTMELİDİR”

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, yaşanan olaylar çerçevesinde hükümetin düşmesini isteyenlere de tepki gösterdi. “Sandıkla gelen sandıkla gitmelidir” diyen Destici, “28 Şubat’ta milletine namlusunu döndürmüş tanka nasıl selam durmadıysak, bugün de demokrasiye sırtını çevirmiş kişilerle asla bir araya gelmeyiz” şeklinde konuştu.

BBP olarak seçim dışı hareketlerle hükümet değiştirmeye çalışanların karşısında duracaklarının altını çizen Destici, bütün suçun ise polisin üzerine yıkıldığını belirtti. Polisin kendisine verilen emri yerine getirdiğini ifade eden Destici, polisin de zor şartlarda çalıştığını, kendisine hakaret edildiğini ve bu sebepten dolayı polisi suçlamanın yerine biraz empati yapılması gerektiğini söyledi.

“TALEPLERİ MASUM TALEPLER OLARAK GÖRMÜYORUM”
Destici, Taksim Dayanışması olarak bilinen platform üyelerinin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile gerçekleştirdikleri görüşmeye de değindi. Taksim Dayanışması üyelerinin 3. köprünün iptal edilmesi, HES’lerin durması, Kanal İstanbul Projesi’nin hayata geçirilmemesi gibi taleplerine dikkat çeken Destici, “Bunları masum talepler olarak görmüyorum. Yüzde yüz dış bağlantıları var” dedi.

Sokaklarda sağı solu yakan gruplarının asıl amacının çatışma ortamı olduğuna işaret eden Destici, vatandaşın ise sağduyulu olarak bu tür çatışma ortamından kaçınması gerektiğine vurgu yaptı. BBP olarak olaylar ilk başladığı andan itibaren büyük fotoğrafı okuyabildiklerini ve eylemlere katılmadıklarını söyleyen Destici, Alperen Ocakları’na da seslendi. Alperenlerin eylemlere katılmayacağını ve bu tür bir protestonun tarafı olmayacağına dikkat çeken Destici, “Biz sağduyunun sesiyiz. Biz milli ahlakın temsilcileriyiz” şeklinde konuştu.
(İHA)