BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,90
ALTIN 2.430,90
HABER /  GÜNCEL

BBP kimi destekleyecek ?

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylığı beklenen bir adaylıktı. Bizim tek isteğimiz, Cumhurbaşkanlığı ...

Abone ol

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylığı beklenen bir adaylıktı. Bizim tek isteğimiz, Cumhurbaşkanlığı seçiminin kamplaşmaya dönüşmeyen bir seçim süreci olmasıdır” dedi.
BBP Genel Başkanı Destici, Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Satılmış Çalışkan’ı makamında kabul etti. Emeklilerin sorunlarına değinerek konuşmasına başlayan Çalışkan, “Emeklilerimizin en büyük sorunu ‘intibak’ sorunudur. Bilhassa SSK emeklileri arasında çok büyük farklılıklar ve senelerdir uygulanan adaletsizlikler var. Bizim anladığımız intibak şekli yasalarla ve uygulamalarla meydana gelen farklılıkların giderilmesidir. Aynı hizmet, eşit pirim, eşit güne, aynı aylıkların ödenmesini istiyoruz. Yani emeklilikte norm ve standart birliğinin getirilmesini talep ediyoruz” ifadesini kullandı.
Sağlık gibi anayasal hak olan bir hizmette emeklilerden çok büyük katkı payları alındığına vurgu yapan Çalışkan, “Sosyal devletin emeklilerine görevi huzurlu ve rahat bir hayat yaşatmaktır. Bu iktidarın önde gelen görevlerinden birisidir” diye konuştu. Başta emekliler olmak üzere Türkiye’de her kesimin problemleri olduğunu belirten Destici ise, “10 milyondan fazla emeklimiz var. Fakat bunların yüzde sekseninden fazlası açlık sınırının altındaki maaşa mahkum edilmiş durumda. Bu Türkiye’nin ayıplarından birisidir. Gelir dağılımın adaletsiz şekilde paylaşımında Türkiye, dünya üçüncüsü olmuştur. Bu bizim için yüz karasıdır. Biz Türkiye’nin adalette dünya üçüncüsü olmasını yakıştırdık” şeklinde konuştu.
Maaş artışlarında da haksızlıklar olmaması gerektiğini yapılan bütün adaletsizliklerin ortadan kaldırılması gerektiğini dile getiren Destici, “Sağlık kesintileri gerçekten çok yüksek ve daha makul seviyede olması lazım. Emeklilerin hem intibak yasasına hem promosyon hakkına kavuşması lazım” dedi.

MADIMAK FACİASI
22 yıl önce bugün Sivas’ta Madımak faciasının yaşandığını hatırlatan Destici, sözlerine şöyle devam etti:
“Keşke tedbirler alınmış olsaydı. Ama maalesef dönem dönem Türkiye’de bu tür tezgahlar kuruldu. Milleti kendi içinde karşı karşıya getirmek isteyenler, kamplaştırmak ve çatıştırmak isteyenler bunları yaptılar. Bunun arkasında kim var hala ortaya konulabilmiş değil. Bu da devletin bir ayıbıdır. Bu olayların üstü kapatılmaya çalışıyor ama biz hala bunların peşindeyiz.”
Türkmeneli’nde yaşananların unutulduğunu vurgulayan Destici, “Cumhurbaşkanlığı gündemiyle birlikte IŞİD’ in elindeki vatandaşlarımızdan haberimiz yok. Musul’da yaşananlar çok somut. Türkiye’yi bloke ettiler” ifadesinde bulundu.
Destici, Cumhurbaşkanlığı adaylığı süreci ile ilgili olarak ise şunları kaydetti:
“Bizim bir adayımız yok. Burada da bir adaletsizlik var. Halk, mecliste bulunan dört partinin dayattığı adaylardan cumhurbaşkanı seçecek. Bu tam demokratik bir seçim değil. Ayrıca devletin en alt kademesindeki memur cumhurbaşkanı olmak istediğinde istifa etmek zorundaysa başbakanın, bakanların ve milletvekillerinin de istifa etmesi gerekir. Yüksek Seçim Kurulu’nun bu konuda verdiği kararı doğru bulmuyoruz. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylığı beklenen bir adaylıktı. Bizim tek isteğimiz, cumhurbaşkanlığı seçiminin kamplaşmaya dönüşmeyen bir seçim süreci olmasıdır.”
(İHA)