BIST 10.213
DOLAR 32,18
EURO 35,04
ALTIN 2.464,90
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

BBP ilçe teşkilatına bombalı saldırı

BBP Gaziosmanpaşa Kazımkarabekir Mahallesi teşkilatının önüne bırakılan ses bombası, büyük bir gürültüyle patladı.

Abone ol

 

Patlama nedeniyle BBP'nin binasında küçük çapta maddi hasar meydana gelirken, ölen ya da yaralanan olmadı. Olay yerine gelen BBP yöneticisi Mehmet Akın, Alperenler'in provokasyona gelmeyeceklerinin altını çizdi. 
 
Edinilen bilgiye göre, 825 Sokak'ta bulunan BBP Kazımkarabekir Mahalle teşkilatının önüne bırakılan ses bombası, saat 23.45 sıralarında patladı. Büyük gürültü nedeniyle olay yerine polis ekibi çağırıldı. Olay yerine gelen güvenlik güçleri, patlamaya ses bombasının sebep olduğunu belirlediler. Güvenlik şeridi çeken terörle mücadele ve bomba imha ekipleri çevrede delil topladı. Olay yerine gelen partililer de emniyet güçlerinden bilgi aldı.

Parti binasının önüne saat 23.30 sıralarında bırakılan ses bombasının büyük bir gürültüyle patladığını ifade eden BBP İstanbul İl Genel Sekreteri Tolga Aral, ufak çapta maddi hasar meydana geldiğini ölen ya da yaralananın bulunmadığını söyledi.

Alperenler'in bu tip olaylara alışkın olduğunu ve terör olaylarında büyük bedeller ödediklerini ifade eden BBP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Mehmet Akın, "Bazı güçler bizi sokağa dökmeye çalışıyor. Ama başarılı olamayacaklar. Biz her zaman sağduyudan yana olacağız. Yarından itibaren temizliğimizi yaptıktan sonra aynı yerde çalışmalarımız devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Polisin konuyla ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi.