BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

BBP Davos için ne dedi?

Büyük Birlik Partisi Genel Sekreteri Yalçın Topçu, Başbakan Erdoğan'ın Davos'taki çıkışını yorumladı.

Abone ol

Büyük Birlik Partisi Genel Sekreteri Yalçın Topçu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'ta Dünya Ekonomik Forumu kapsamındaki "Gazze: Ortadoğu'da Barış Modeli" oturumundaki tepkisini memnuniyetle karşıladıklarını açıkladı.

Topçu, Başbakan Erdoğan'dan İsrail hükümetine karşı hissiyatın ötesinde tedbirler almasını beklediklerini ifade etti.

BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun 'İsrail'e verilen askeri ihalelerin İsrail'in Gazze saldırılarını finanse ettiğine ilişkin" Başbakan Erdoğan'a verdiği soru önergesini hatırlatan Topçu, "Konya Havaalanı'nın İsrail uçaklarına ve pilotlarına derhal kapatılması gerekir. İsrail'e son bir ayda verilen ihalelerin iptal edilmesi, diplomatik ilişkilerin durağanlaştırılarak Filistin ve Gazze ile olan ilişkilerin en üst seviyeye çıkarılması şarttır" ifadelerini kullandı.

Büyük Birlik Partisi olarak böyle bir tavra tam destek vereceklerini açıklayan Topçu, "Nobel Barış ödülü almış olan Şimon Peres'in çocukları ve sivil halkı katlederek ödülü ne kadar hak ettiğini bir kere daha görme fırsatı bulduk. Dünya kamuoyu bu şahsı, bu devleti 'katil devlet, katil cumhurbaşkanı' olarak vicdanında mahkum edecektir." dedi. Topçu, şöyle devam etti:

"Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'na, panelin moderatörünün dokunarak, adeta itip kakması, sözünü kesmesi, zaman ayarlamasını yapmaması kabul edilir bir davranış değildir. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı, bu elle ve sözle yapılan tacize Büyük Türk Milleti'nin hissiyatına tercüman olarak gereğini yaptı. Kendisini kutluyoruz. Başbakan Erdoğan'ın bu ve buna benzer söz ve davranışları, açıklamaları ve tepkileri için İsrail hükümet yetkililerinin 'Hissiyatlarını saygıyla karşılıyoruz' açıklamasını yaptığını belirten Yalçın Topçu, "İşte bu noktada Sayın Başbakan'dan İsrail hükümetine karşı 'hissiyatın' ötesinde canını yakacak tedbirler almasını bekliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin buna gücü yeter."