BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.309,66
HABER /  GÜNCEL

Bazı üniversitelerle ilgili karar Resi Gazete'de

Bazı yükseköğretim kurumlarıyla ilgili karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Abone ol

Karar doğrultusunda 10 üniversitede yeni enstitü, fakülte ve yüksekokullar açıldı, 3 üniversitede ise birer yüksekokul kapatıldı.

Necmettin Erbakan Üniversitesi bünyesindeki İlahiyat Fakültesinin adı Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi olarak değiştirildi.

Bazı yükseköğretim kurumlarına bağlı olarak enstitü, fakülte ve yüksekokulların kurulması, kapatılması ve adlarının değiştirilmesi hakkındaki karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla 10 üniversitede yeni enstitü, fakülte ve yüksekokullar açıldı, 3 üniversitede ise birer yüksekokul kapatıldı.

Buna göre, Düzce Üniversitesinde Güzel Sanatlar Enstitüsü, İstanbul Üniversitesinde Yabancı Diller Yüksekokulu, Mustafa Kemal Üniversitesinde Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Sinop Üniversitesinde Sanat ve Tasarım Fakültesi kuruldu.

Ayrıca, Aksaray Üniversitesi ile TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinde Sağlık Bilimleri Fakültesi, Celal Bayar Üniversitesi ile Kocaeli Üniversitesinde Spor Bilimleri Fakültesi, Sinop Üniversitesi ile Yaşar Üniversitesinde Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Celal Bayar Üniversitesi ile Karabük Üniversitesinde İletişim Fakültesi kuruldu.

Aksaray Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu ile Celal Bayar Üniversitesi ve Kocaeli Üniversitesi bünyesindeki Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulları kapatıldı.

Necmettin Erbakan Üniversitesi bünyesindeki İlahiyat Fakültesinin adı ise Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi olarak değiştirildi.

Söz konusu karar, Milli Eğitim Bakanlığının ilgili yazısı üzerine 2809 sayılı kanunun ek 30. maddesine göre Bakanlar Kurulu tarafından 26 Ekim'de kabul edildi.