BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Baz istasyonları Danıştaya götürüldü

Çevre Mühendisleri Odası, baz istasyonlarıyla ilgili düzenlemenin iptali için Danıştay'a dava açtı.

Abone ol

Çevre Mühendisleri Odası, Elektronik Haberleşme Cihazlarına Güvenlik Sertifikası Düzenlenmesine İlişkin Yönetmelik'teki, baz istasyonlarının güvenlik mesafesi, sertifikalandırılması ve kurulumuna ilişkin hükümlerinin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay'da dava açtı.
Çevre Mühendisleri Odası Genel Sekreteri Burçak Karaman Uysal tarafından yapılan açıklamada, yönetmelikte baz istasyonlarından kaynaklanan olumsuz çevre ve sağlık etkilerinin giderilmesi için tek önlem olarak güvenlik mesafesinin düzenlendiği ifade edildi.

Tek koruma yönteminin mesafenin tayini olmadığı görüşüne yer verilen açıklamada, bu mesafenin genel ve soyut bir şekilde hesaplayan yönetmeliğin çevre ve insan sağlığını korumaktan uzak olduğu savunuldu.

Açıklamada, planlanan projelerin çevreye olabilecek olumlu ve olumsuz etkilerinin saptanmadan, olumsuz etkilerin önlenmesi ya da çevreye zarar vermeyecek ölçüde en aza indirilmesi için alınacak önlemler belirlenmeden baz istasyonunun faaliyete geçmesi için sadece güvenlik mesafesi hesaplamasıyla operatörlere sertifika verilmemesi gerektiği ifade edildi.

Yönetmeliğin ilgili maddelerinin iptali istenen açıklamada, ÇED süreci ile halkın bilgilenme ve kararlara katılım hakkını esas alan bir düzenlemeye gidilmesi talep edildiği belirtildi.