BIST 10.282
DOLAR 32,29
EURO 34,79
ALTIN 2.402,61
HABER /  SAĞLIK

Bayramda baklavayı çok kaçıran yandı

Park Sima Sağlıklı Zayıflama Polikliniği Yönetim Kurulu Başkanı Gülşen Altın bayramın vazgeçilmezi baklavada bizi bekleyen tehlikeye dikkat çekti

Abone ol

Park Sima Sağlıklı Zayıflama Polikliniği Yönetim Kurulu Başkanı Gülşen Altın, iki dilim baklava'nın 1,5 saat spor gerektirdiğini belirterek, özellikle bayramda alınacak fazla kalorilere dikkat edilmesini istedi.

Baklava yerine başka tatlılar yapılmasını öneren Altın, aksi halde geri verilmesi çok zor kilolar alınacağını kaydetti.

2 DİLİM BAKLAVA=1.5 SAAT SPOR

Tatlı konusunda vatandaşları bilgilendiren Altın, "İki dilim baklava, bir porsiyon demektir. Yediğiniz her bir porsiyon baklava için 500 kalori alırsınız. Bunu eritmek için de 1,5 saat hızlı tempolu yürüyüş, 1,5 saat hızlı yüzmek, 1 saat tempolu bisiklet çevirmek, 1 saat futbol oynamak, 2 saat tempolu ev temizliği veya iyi bir tenis oyuncusuysanız 45 dakika tenis oynamak gerekiyor. İkram edilen tatlıların kiloya dönüşmemesi için günde sadece bir baklava ya da şekerpare yemelisiniz." dedi.

Bu sene ramazanda ortalama 16 saat aç kalındığını, bu durumun ise vücudu kendini korumak için alarma geçirdiğini vurgulayan Altın, geçici olarak kıtlık sendromuna girdiğini, bunun bir anda tatlı ikramlarıyla bozulduğunu kaydetti.