BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bayram ziyaretinde paket konuşuldu

Bayramın ikinci gününde siyasi partilerin bayramlaşma ziyaretleri yoğun başladı. CHP’ye ilk bayram ziyareti AK Partili heyetten geldi.

Abone ol

CHP’lilerin gündeminde Gezi Parkı olaylarında yaşanan gerginlikler, demokrasi ve özgürlüklerin genişletilmesi adına beklenen ‘Demokratikleşme Paketi’ vardı.

CHP’li heyetin Türkiye’de yaşanan demokratik sorunlara dikkat çekmesi üzerine AK Partililer, “Demokratikleşme Paketi yanılmıyorsam eylül gibi açıklanır. Bugün sabah gazeteleri okuyunca Başbakanımıza hakaret boyutuna varan eleştirileri görebiliyoruz. Bu nedenle biz ülkede basın özgürlüğünün olduğuna inanıyoruz.” dedi.

CHP’li heyet, Gezi Parkı eylemlerinde ortaya çıkan gerginliklerin giderilmesi için beklenen Demokratikleşme Paketi’nde protesto hakkının genişletilmesi gerektiğini kaydetti. Bu talep üzerine AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, “Gösteriler belli bir yasa çerçevesinde yapılırsa elbette bizim kısıtlamamız mümkün değil yasa onun çerçevesini çizmiştir, ama kamunun rahatsız olacağı yerlerde yapılırsa izin alınmadan o zaman sıkıntılar olur. Biz mitingimizi Kazlıçeşme’de yaptık mesela, Taksim'de yapmadık, yasal olarak mümkün değil, zaten bunu yaptığın zaman bir sürü insanı rahatsız etmiş oluyorsun. Aksi halde gösteri hürriyeti Türkiye’de geniş. Ama bizim özgürlüklerimizi savunurken bir başkasının özgürlüğüne engel olmamalıyız, orda esnaf çok mağdur oldu, bize şikayetler geldi. İflas edenler oldu, borçlarını ödeyemeyenler oldu, onların hak ve özgürlükleri de var. Yani her şey yasal çerçevede yapılırsa çok da sorun olacağını düşünmüyorum.” diye karşılık verdi.

Demokratikleşme paketiyle alakalı çalışmaların son durumunu soran CHP heyetine cevaben AK Partili İşler, “Dün Başbakanımız açıklama yaptı, 'bayram sonrası paket üzerinde çalışmalarım olacak' dedi. Herkes için demokrasi sloganıyla bu paketi açıklayacağız, ama eylülü bulur herhalde diye düşünüyoruz.” dedi.

Konuşmanın sonunda CHP’li heyet, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın dünkü açıklamalarını ziyaretin gündemine taşıyarak, “Sayın Arınç’ın açıklamalarını şaşkınlıkla izledim. Bayram günü Genel Başkanımızla ilgili eleştirileri taban kesimimizde çok eleştirildi. Resmen, milletvekilliği bitince sana yargı yolu açılacak diyerek tehdit etti. Biz seçim zamanı çıkarız, eleştirilerimizi yaparız, ama seçim dışındaki günlerde birlik dayanışmaya ülkemizin ihtiyacı var. Birlikte olduğumuz sürece o kadar güçlü oluruz ve biz buna her zaman varız.” diye konuştu.

Emrullah İşler de miting ve gösteri hakkında yasal izinler çerçevesine tekrar vurgu yaparak sözlerine son verdi.