BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Bayram trafiğine dikkat!

Geçen bayramlarda da yaşandığı gibi Perşembe günü başlayacak olan Kurban Bayramında da İstanbulluların yollara döküleceği tahmin ediliyor.

Abone ol

Arefe olan yarın başlayıp bayramın birinci günü kurbanların kesilmesinden sonra da devam etmesi beklenen trafik yoğunluğu nedeniyle bir dizi önlemler alındı.

TEM'DE VE DİĞER YOLLARDA ONARIM YOK

Karayolları ekiplerinin, özellikle İzmit-Gebze arasında 1 Ekim'de başlatıp 18 Ekim'e kadar sürdürdüğü ve İzmit-Gebze yolculuğunu çileye dönüştüren asfaltlama çalışması 18 Ekim'de sona erdi. Bu süre içinde sadece İstanbul istikametinde çalışma yapan Karayolları bayram nedeniyle aynı hattın İzmit istikametindeki çalışmaları ileri bir tarihe bıraktı. karayolları bayram süresinde TEM Otoyolu'nde hiç bir onarım çalışması yapmayacak ve tüm şeritleri açık tutacak.

İstanbul'dan Bursa ve İzmir istikametine gidecek olan ve Gebze Eskihisar iskelesinde feribot sırabı beklemek istemeyen sürücülerin geçiş güzergahı olan E-130 Karayolu'nun İzmit-Yalova arasında ise en sorunlu olan bölge Gölcük geçişi. Gölcük-Değirmendere arasında yaptırılmakta olan köprü ve viyadük çalışmaları nedeniyle yol aniden daraldığından ilçe merkezinden itibaren normal günlerde de özellikle akşam saatlerinde uzun araç kuyrukları oluşuyor. Gölcük geçişinden sonra Yalova'ya kadar yol tamamen açık.

İDO'DAN ESKİHİSAR'A 16 GEMİ

Bir süredir Negmar adlı firmanın da seferlere başlayacağını açıklamasıyla tartışma yaşanan Gebze-Eskihisar ile Yalova Topçular arasındaki feribot hattında ise İDO normal günlerde 8 ile 10 arasında değişen gemi sayısını yarından itibaüren 16'ya çıkaracak. Özellikle Eskihisar istkelesinde yıoğılmaların önlenmesi için "Doldur-boşalt" sistemi ile sefer yapacak olan gemiler bekleme yapmayacak.

TRAFİK YETKİLİLERİNDEN ÖNEMLİ UYARI

Trafik yetkilileri yarın ve bayramın ilk günü bölgede yağış beklendiğinden, araç sürücülerinin başta TEM olmak üzere diğer geçiş noktalarında daha dikkatli araç kullanmalarını, aşırı sürat yapmaktan kaçınmalarını istedi. TEM Otoyolu'nun Dilovası geçişi, Hereke-Körfez geçişi ile İzmit geçişindeki tünel, viyadükler ve Bekirdere Rampası'nın da dikkat edilmesi gereken noktalar olduğunu hatırlatan trafik yetkilileri, tatil döjnüşünde de aynı noktalara dikkat edilmesini istediler.