BIST 9.916
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.431,08
HABER /  DÜNYA

Bayram öncesi şeker denetimi

Ankara Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ramazan ayı ve Ramazan Bayramı nedeniyle gıda üretim yerlerini sıkı denetim altında tutuyor. Öz...

Abone ol

Ankara Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ramazan ayı ve Ramazan Bayramı nedeniyle gıda üretim yerlerini sıkı denetim altında tutuyor. Özellikle şekerleme, tatlı ve çikolata üretim yerleri bayram öncesinde gece gündüz mercek altında.
Ramazan ayı nedeniyle Ankara genelinde vatandaşların çokça tükettikleri et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, tatlı, şekerleme ve baklava üretim yerlerini sıkı denetim altına alan Ankara Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, insan sağlığını tehlikeye atan üretim yerlerine idari para cezası ve iş yeri kapatma cezaları uyguluyor.
Ankara’da yaklaşık 3 bin 200 civarında üretim yeri, 17 bin civarında da toptan ve perakende satış yeri olduğunu söyleyen ve 6 aylık süre içinde 18 bin 900 civarında işyerini çok sıkı bir denetimden geçirdiklerini söyleyen Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, “Bu denetimlerimize Ramazan ayında daha çok ağırlık verdik. 35 ekibimiz sürekli sahada imalathaneleri, satış yerlerini denetliyor. Sadece Ramazan ayında şuana kadar 2 bine yakın yerde denetim yaptık. Olumsuzluk olan konularla ilgili gerekse idari para cezaları var, gerekse kapatma cezaları yapılıyor” dedi.
İnsan sağlığına zarar verecek ürünleri imha ettiklerini belirten Muhsin Temel, “Ramazan nedeniyle et ürünlerine olan talep nedeniyle, özellikle beyaz et üzerine yaptığımız denetimlerde yaklaşık 8 tona yakın ürün imha ettik, yaklaşık 33 tona yakın bal imha ettik. Ciddi bir denetim yapıyoruz. Önümüzde bayram var, bu bayram nedeniyle denetimleri artırdık. Ağırlığı tatlı, şekerleme ve çikolata üretim yerlerine yoğunlaştırdık. Gece gündüz demeden kurduğumuz ekiplerle denetimleri yapıyoruz. Amacımız vatandaşlarımızın hem Ramazan ayını hem de bayramı huzurlu bir şekilde geçirmelerini sağlamak” diye konuştu.
İftar çadırlarında verilen yemeklerin de sıkı bir denetime tabi tutulduğunun altını çizen Temel, “Ramazan ayında iftar çadırlarında da çok sıkı önlemler aldık. Yemeklerin nerden geldiğini, nasıl nakledildiğini, nasıl muhafaza edildiğini, kullanılan malzemelerin neler olduğunu çok sıkı bir şekilde takip ediyoruz. Şuana kadar bir olumsuzluğa rastlamadık” ifadelerini kullandı.
(İHA)