BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,12
ALTIN 2.308,88
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  EMEKLİ

Bayram ikramiyesi ödemesi ayın kaçında ödenecek- peşin mi verilecek?

Emekliye bayram ödemesi ne zaman, Bağ-kur, SSK, emekli sandığından emekli olanlara bayram ikramiyesi ne zaman verilecek, kaç para bayram ikramiyesi ödenecek soruları binlerce emeklinin tek gündemi. Hükümet kanadından resmi açıklama geldi emekli bayram ikramiyeleri haziran ayında bayram öncesinde yatacak.

Abone ol

Emekliye bayram ikramiyesi ödemesi ne zaman olacak, Bağ-kur, emekli sandığı ve SSK'dan emekli olan emeklilere bayram ikramiyesi ödemesi için net tarih açıklandı. Ramazan bayramı öncesi milyonlarca emekliye tam 1000 lira bayram ikramiyesi ödenecek. Bayram ikramiyeleri ramazan bayramından 1 hafta önce, yani haziran ayının ilk haftası ödenecek. 

Emekliler ile emekli maaşı bağlanan gazi, şehit yakınları ve koruculara Ramazan bayramı ve Kurban bayramı öncesinde verilecek bin lira ikramiyenin 2018 Ramazan ve Kurban bayramları öncesi ne zaman yatırılacağı ile ilgili net açıklama Binali Yıldırım'dan geldi. Haziran ayının ilk haftası emekli bayram ikramiyeleri yatacak. 

Cumhurbaşkanı, emekliye bayram ikramiyesi kanununu onayladı:  Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekliye verilecek Ramazan bayramı ve Kurban bayramı ikramiyesi ile ilgili kanunu onayladı. 7143 sayılı "Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun" Resmi Gazete'de yayımlandı. Alınan bu kararla birlikte emekliler, Ramazan ve Kurban bayramlarında biner lira ikramiye fırsatından istifade edecek.

Emekliye bayram ikramiyesi hakkında Başbakan'ın açıklaması:  Önemli bir müjdeyi vereceğini söyleyen Başbakan, alınan kararlarda son maddenin emeklileri ilgilendirdiğini söyledi. 12 milyonun üzerinde emekli aylığı alan vatandaşın olduğunu belirten Yıldırım, emekli olmadan aylık bağlanan gaziler, şehit yakınları ve köy korucularından da bahsetti.

Ramazan ve Kurban bayramı ikramiyesi ne kadar olacak: Her Ramazan bayramı ve Kurban bayramı öncesi birer ikramiye verileceğini aktaran Yıldırım, Ramazan bayramı ve kurban bayramı öncesi 1000 lira emekli ikramiyesi verileceğini açıkladı. 12 milyonun üzerinde emekli olduğunu ifade eden Yıldırım, emeklilerimizin daha fazlasına layık olduğunu vurguladı.

Ramazan ve Kurban bayramı ikramiyesinden kimler yararlanacak: 
Çalışarak emekli olan, gazi, şehit ve korucuların dışında dul ve yetimlerin de dahil bundan istifade edeceğini söyleyen Yıldırım, ''Dolayısıyla böylece 12 milyonun üzerinde emeklimize, ister az maaş alsın, ister çok maaş alsın bu bir bayram hediyesi, ikramiyesi olarak düşünülen bir şey.'' dedi.

Ramazan bayramı ne zaman? Ramazan Bayramı, 15 Haziran Cuma günü başlayacak;

- 15 Haziran Ramazan Bayramı 1.gün (Cuma günü) resmi tatil
- 16 Haziran Ramazan Bayramı 2.gün (Cumartesi günü)
- 17 Haziran Ramazan Bayramı 3.gün (Pazar günü)