BIST 9.002
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,84
HABER /  GÜNCEL

Yalova İyi Parti milletvekili adayları YSK kesin isim listesi

YALOVA İYİ Parti milletvekili aday listeleri YSK tarafından incelendi. 26 Mayıs 2018 tarihinde YSK Yalova İYİ Parti milletvekili adaylarının geçici isim listesini ilan etmişti. YSK'nın kesinleştirdiği İYİ Parti milletvekili aday listeleri 24 Haziran seçimlerinde geçerli olacak.

Abone ol

YSK tarafından İYİ Parti Yalova 27. dönem milletvekili aday listesi incelemeden geçirildi. Ön incelemede eksik evrak ya adaylığına engel durumları olan Yalova milletvekili adayları belirlenip İYİ Parti'ye düzeltmesi için iletildi. YSK 30 mayıs itibariyle kesinleşen İYİ Parti Yalovamilletvekili aday listelerini duyuruyor. Bu listeler 24 Haziran 2018 seçimlerinde geçerli olacak.

24 haziranda AK Parti, CHP, HDP, İyi Parti, MHP, Saadet Partisi, Vatan Partisi 87, Hür Dava Partisi 85 seçim çevresinde seçime katılacak. Karara göre, Türkiye genelinde 68 bağımsız milletvekili adayı bulunuyor.

YSK'nın ilan ettiği Yalova İYİ Parti milletvekili adayları isim listesi şöyleydi:

İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI: Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, İYİ Parti'nin listesinden Afyonkarahisar 1. sıradan gösterildi. Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ile eski Bayındırlık Bakanı Koray Aydın'ın Ankara'dan aday yapıldığı İYİ Parti'de, eski Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk Adana'dan, Ümit Özdağ İstanbul'dan, Aytun Çıray İzmir'den, Merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in doktoru Aylin Cesur Isparta'dan, Emekli Albay Ali Türkşen ise Kocaeli'nden listeye girdi.

İYİ Parti kurucusu ve milletvekili olan Yusuf Halaçoğlu, adaylık başvurusu olmasına rağmen sürpriz bir şekilde liste dışı kaldı. Halaçoğlu, İYİ Parti'nin kuruluşunda yer almadan önce 24., 25. ve 26. dönemlerde Kayseri milletvekili ve TBMM MHP Grup Başkanvekilliği yapmıştı. MHP'den ayrılarak İyi Parti'ye katılan Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir de listede yer bulamayan isimlerden oldu. İYİ Parti Isparta Milletvekili Nuri Okutan ise adaylık başvurusunda bulunmadığı için liste yer almadı.

Aşık Veysel'in torunu da aday : Genel Başkan Yardımcısı Ayfer Yılmaz'ın ise kendisi aday olmadığı için listede yer almadığı kaydediliyor. İYİ Parti Kurucular Kurulu üyesi olmasına rağmen aday gösterilmeyen bir başka isimse gazeteci Ruhat Mengi oldu. Ünlü halk ozanı Âşık Veysel'in torunu ve İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Çiğdem Özer ise İzmir birinci bölgede 4. sırada aday oldu. Parti kurucularından ve Ermeni asıllı Elmas Grağos da İstanbul 3. Bölge 8. Sıradan aday gösterildi.

İYİ Parti listelerinde kadın adaylar arasında dikkat çeken bir başka isim ise İYİ Parti'nin kurucularından Mine Baş. Avukat Baş, eski bir CHP'li. 7 Haziran 2015'teki seçimlerde Tokat'tan 3. sıradan aday gösterilmiş ama seçilememişti. 1 Kasım'da yenilenen seçimlerde ise liste dışı kalmıştı. Ankara Turhallılar Derneği kurucularından olan Baş, şimdi İYİ Parti listesinde Ankara 1. Bölge 5. sıradan milletvekilliği için yarışacak.

TÜM İLLERİN MİLLETVEKİLİ ADAYLARI İSİM LİSTESİ-PDF