BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,75
ALTIN 2.430,21
HABER /  EKONOMİ

Bayraktar'dan kentsel dönüşüm sözü!

Mısır'a 150 çöp toplama kamyonunu teslim eden Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşüm için de ayrıca söz verdi!

Abone ol

H. KÜBRA KOCAOĞLU
İNTERNETHABER / KAHİRE

 
Başbakan Erdoğan'ın Mursi'ye söz verdiği 150 çöp kamyonu Kahire'de düzenlenen bir törenle teslim edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar tarafından teslim edilen çöp kamyonları çevre konusunda yapılacak işbirliklerinin ilk adımı. Bayraktar, Mısır'ın kentsel dönüşümü için de ayrıca destek sözü verdi. 
 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın katıldığı teslim töreninde iki ülke arasında protokol imzalandı. İmzalanan çevre protokolüyle ilgili Bakan Bayraktar:  "Bu protokol Mısır ile yapacağımız nice işbirliklerinin bir sembolüdür. Çevre yönetimi, atık, coğrafi, bilgi sistemi ve kentsel dönüşüm çalışmaları noktasında Mısır’a destek olacağız. Deneyimlerimizi paylaşacağız, fakir fukaraya konut üretmek için beraber çalışacağız" dedi. 

1 MİLYAR DOLARLIK DESTEK DAHA GELECEK!

Değer 150 milyon lira değerindeki çöp kamyonları Türkiye'nin Mısır'a vereceği desteğin bir parçası. Bu zamana kadar Mısır'a 1 milyar dolarlık destek verildiğini söyleyen Erdoğan Bayraktar, toplamda 2 milyar dolarlık bir desteğin olacağını vurguladı. 

erd1.jpg 

"Türkiye'de son 10,5 yıldır yaşanan istikrar, güven ve kalkınmayı Mısır'da da görmek istiyoruz. Mısır özel sektör için önemli bir lokasyon. Burası özel sektör temsilcileri için kaçırılmayacak bir fırsat” diyen Bayraktar, iki ülke arasındaki işbirliklerinin devam edeceğinin altını çizdi. 

Törende konuşan Mısır Çevre Bakanı Khaled Mohamed Fahmy ise, bu işbirliğinin iki ülke ilişkilerinin derinleşmesi açısından önemini belirtti. Fahmy, "Türkiye Mısır halkına yapmış olduğu yardımlar ile iki ülke arasında yapılabilecek işbirliklerinin en güzel örneği oldu. Bugün burada gerçekleştirilen tören iki ülkenin birlikte her zaman yeni işlere imza atacağının bir göstergesi. Çevre alanında Türkiye’nin deneyimlerinden yararlanacağız. Bu protokol Türkiye ile olan işbirliğimizin derinleşmesi adına bir rehber olacak" dedi.

erd2.jpg 

BİZE HER YER TRABZON

Tören sonunda  Fahmy ve Bayraktar beraber çöp toplama kamyonlarına bindiler. Erdoğan Bayraktar ve Cevdet Yılmaz temizlik işçileri ile fotoğraf çektirirken renkli kareler ortaya çıktı. Erdoğan Bayraktar işçilere ‘Bize Her yer Trabzon’ yazan atkıyı hediye etti.

erd3.jpg