BIST 10.184
DOLAR 32,26
EURO 34,73
ALTIN 2.401,73
HABER /  POLİTİKA

Baykalın Umut planı tutmadı

CHP Başkan adaylığı için yarışacak Umut Oran ile ilgili Baykal'ın aslında önceden çok özel bir planı olduğu ama iptal ettiği ortaya çıktı.

Abone ol Kongrede, CHP Genel Başkanlığı için yarışacak Umut Oran ile ilgili Baykal’ın aslında önceden çok özel bir planı olduğu ama karşı gelişmeler üzerine bunu iptal ettiği iddia edildi.

İddia çok önemli ve gerçekten de partinin kaderini değiştirecek nitelikte. Aktaran da CHP’nin önemli isimlerinden. Ankara Kulisleri’nde bu çok konuşulan ‘Umut’ projesi eğer Oran adaylığını açıklamasaydı şöyle gelişecekti.

Aslında ebediyete dek koltuğunu bırakmayacak diye esprili ama sert bir şeklide eleştiren CHP Lideri Deniz Baykal’ın gelecekle ilgili samimi planları vardı. Bu nedenle, Umut Oran’ı yakın takibe aldı. Hatta, kendisine yakın çevresinden Oran ile ilgili tavsiyelerde bulunanlar bile oldu.

Bunun üzerine, bir süre önce yani adaylığını açıklamadan, Umut Oran’ın, bizzat Baykal’ın çağrısı ile parti’nin merkez karar yönetimine davet edilmesi planı kafalarda oluştu.

Zaten yukarıdaki bu satırların işaret ettiği süreç ilgili çevrelerde biliniyordu. Çünkü, Baykal, bu düşüncelerini Sabah’ın duayen yazarı Yavuz Donat’a aktarmış ve Donat da bunları yazmıştı.

Ancak işte tam bu noktada, büyük umut planının önemli bölümü de asıl bundan sonra başlayacaktı. Çünkü, Baykal bu kongrede sadece Umut Oran’ı parti yönetimine dahil etmekle kalmayacaktı. Bundan sonra yapılacak ilk genel kurulda da yerine büyük ihtimalle Umut Oran’ı işaret edecekti. Ancak, Umut Oran, Baykal’a karşı bayrak açmayı seçince, doğal olarak Baykal hayal kırıklığına uğradı. Bu düşüncesini de askıya aldı.

Hatta, çok yakınındaki bir siyasetçiye, ‘Umut Oran yetenekli birisi. Ama iyi bir siyasetçi nerede ve nasıl davranacağını bilir. Umut Oran işte burada hata yaptı’ dedi. Bunu aktaran dikkate alınması gereken bir CHP’li. Gerçekten böyle olsaydı, kim bilir belki de CHP bugün farklı bir gelecek vizyonunu tartışacak olabilirdi. (Hürriyet)