BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,77
ALTIN 2.409,63
HABER /  GÜNCEL

Baykalın geleceği gün bıraktı

Aydın'da öyle şeyler oluyor ki... Vali, Baykal'a "Halk seni APS ile gönderecek" dedi. Bugün de Baykal'ın geleceği gün görevi bıraktım dedi.

Abone ol

Aydın'da miting tartışması Vali Mustafa Malay'ın radikal kararı ile noktalandı. "Baykal'ı halk APS ile gönderecek" diyen Malay, tepkiler karşısında merkeze alınmak için dilekçe verdi. Bugün de medya önüne çıkıp, ''makamımı bırakıyorum'' dedi. İlginç  tesadüf şu ki tam Baykal'ın Aydın'da miting yapacağı günü seçti.

TARAFSIZ VALİ BU SÖZLERİ SÖYLER Mİ? CHP'LİLERİ ÇILDIRTAN SÖZLERİ 

Vali Malay, geçen hafta yaptığı basın toplantısında CHP lideri Deniz Baykal'ın "AKP ile gelen APS ile gider" sözü için şunları söylemişti;   "Çok komik. Valilerin nasıl gidip geleceği bellidir. Hiçbir vali APS ile gitmez. Devleti bu kadar yıpratan halkının değerleriyle ters düşen kişiye bu millet valisini APS ile gönderme yetisini verir mi? Kesinlikle vermez. Ama bende ona cevap vermek istiyorum. Öyle zannediyorum ki; partisi ve bu halk Sayın Baykal'ı APS ile gönderecek. Millete tefrika girmeden düşman giremez. Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez. Maalesef bazı kişiler mevkisi makamı ne olursa olsun millete tefrikayı sokuyorlar."

Aydın Valisi Mustafa Malay hakkında "memurları izinli sayıp, AKP mitingine gönderdiği" yolunda iddialar ortaya atılmıştı.

Bir süredir bunun sıkıntısını yaşayan Mala, geçtiğimiz hafta da Baykal'a "APS ile gideceksin" şeklinde bir yanıt vermişti.

TAM BAYKAL'IN GELECEĞİ GÜN

Hakkındaki iddialar sonrasında merkeze alınmak için dilekçe veren Malay, Deniz Baykal'ın Aydın'a geleceği gün yeniden medya önüne çıktı, "makamımı bırakıyorum" dedi.

Vali Malay, şöyle konuştu:

''Devletin üzerinde zerre kadar şaibe kalmasın. 'Valilik mitinge insan davet etti' diye bir kişi dahi inansa devlet için yaradır. Fırsat vermemek için makamımı bırakıyorum, en çok sevdiğim ilimi bırakıyorum. Mesaj alsınlar, yalan yazan basın ve yalan konuşan siyasiler.''

APS İLE GİTMİYORUM...

Baykal'ın Aydın'a gelip miting yapacağı gün "makamımı bıraktım" açıklaması yapan Vali, CHP lideri ile ilgili olarak da şunları söyledi; ''APS ile gitmiyorum, kendi isteğimle, usulüne uygun bir şekilde arzı veda ediyorum. Kararname gelmedi, bekliyorum. Bir cevap verdim, o öyle söyleyince, onun cevabı oldu. Kararname çıkar, husumet yok."

KUŞ GRİBİ İLE GÜNDEME GELMİŞTİ

Mustafa Malay, Şırnak ile valilik görevine başlamıştı. O dönemde iktidar ile ters düşünce merkeze alınmıştı. Ardından AK Parti döneminde önce Ordu'ya ardından Erzurum'a son olarak da Aydın'a atandı.

Malay, kuş gribinin yaşandığı günlerde de gündeme oturdu. Valilik konutunda 13 tavuk ve 9 güvercin beslediğini anlatan Malay, "Ben tavuk eti de yumurta da yiyorum. Kuş gribi bile olsa hiçbir şey olmaz" demişti.