BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,76
ALTIN 2.401,23
HABER /  GÜNCEL

Baykal'ın ABD'den ödü kopuyor

CHP Lideri Deniz Baykal, parti içi muhalefetin arkasında ABD olduğuna inanıyor. Bir süre önce ABD'ye giden CHP'lileri dönüşte 'ihraçtan beter' bir uyarıyla karşılaştılar.

Abone ol

CHP'nin en çok hassasiyet gösterdiği noktaların başında ABD ile ilişkiler geliyor. Son dönemde CHP lideri Baykal,CHP'de oluşan muhaelfetin arkasında ABD'nin olduğunu ima etmiş, hatta Sarıgül olayını "1 Mart tezkeresinin rövanşı" olarak nitelemişti.

Daha bu sözler hafızalardayken CHP'den Muzaffer Kurtulmuşoğlu, Selami Yiğit ve Zeynep Damla Gürel, grup yönetiminden izin almadan ABD'ye gitti. ABD'nin üst düzey yöneticileriyle görüşen milletvekillerinin bu görüşmelerde "CHP liderini devireceğiz" gibi sözler sarfettiği de Ankara'ya kadar ulaştı. Grup yönetimine danışmadan yapılan bu ziyaret az kalsın "ihraç"la son bulacaktı. Ancak tepkilerin büyümesinden endişelenen yönetim, ihraç yerine bu milletvekillerine zehir zemberek bir uyarı yazısı gönderdi:

"BAĞIŞLANACAK BİR DURUM DEĞİL"

İşte o yazı: "ABD ziyaretinde katılan sayın milletvekillerimziin, partimiz adına yetkili olmadan ABD'nin resmi üst yöneticileriyle siyasi değerlendirmelere katılması kabul edilebilir bir durum değildir. Bu durum partimizi ve grubumuzu rencide etmiştir. Ayrıca bu siyasi değerlendirmeler sırasında bir milletvekilimizin, CHP'nin sornuları konusunda ABD üst yöneticileriyle müzakereye girmesi, CHP Genel Başkanı'nın değiştirileceği konusunda onlara güvence vermeye kalkışması bağışlanabilecek durum değildir. Milletvekillerimizi son kez olarak, partinin tüzük, yönetmelik ve parti eğtiğine uygun davranmaya davet ediyoruz."

Kaynak: