BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,57
ALTIN 2.501,25
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Baykal'ın 2,5 yıldır giremediği teşkilat

CHP eski genel başkanı Antalya Milletvekili 2,5 yıldır, Antalya il teşkilatına giremediğini söyledi.

Abone ol
CHP' eski genel başkanı Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Antalya'da 2,5 yıldır ayak bile basmadığı il teşkilatına gitti. Yeni yönetime hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Baykal, il başkanlığında bu kez genel başkan gibi karşılandı.
 
Antalya Havalimanı'nda yeni il başkanı Cavit Arı'nın yanı sıra eski il başkanlarından Ertuğrul Ünay, Ömer Melli ve Özer ülken gibi isimler de karşılama töreninde yer aldı. Baykal'ı karşılamak için Antalya il başkanlığı önünde de yaklaşık 1000 kadar partili toplandı. 
 
Alkışlar eşliğinde 'genel başkan' gibi karşılanan Baykal, partililerle selamlaştıktan sonra il başkanının odasına geçti. Yanına İl Başkanı Cavit Arı'yı da alan Baykal, koltuk tek olduğu için ayakta konuşmasını yaptı. İkinci bir koltuk geldikten sonra konuşmasına oturarak devam eden Baykal'ın hemen arkasında ise Devrim Kök döneminde il başkan yardımcılığı yapan Şükran Akkaya yer aldı. Buna karşılık Akkaya dışında eski il yöneticilerinden hiçbiri Baykal'ın karşılandığı toplantıya gelmedi. 
 
14 YIL SONRA İKİNCİ FOTOĞRAF
 
Neşeli görünen Deniz Baykal'ın yanına, göz yaşları içinde elinde bir fotoğraf olan bir çocuk geldi. Kendisinin 14 yıl önce bebekken birlikte fotoğraf çektirdiğini ve adının Deniz Karatekin olduğunu söyleyen çocuğu, Deniz Baykal yanına çağırdı. 14 yıl önce çekilen fotoğrafı adaşı Deniz'den alıp bakan Baykal, 14 yıl aradan sonra ikinci bir fotoğraf daha çektirdi.
 
Deniz Baykal, il binasında yaptığı konuşmada "Ne yazık ki ben 2.5 yıldır çok sevdiğim partimin Antalya'daki il örgütünü ziyaret etme olanağını kaybetmiş durumdaydım. Bu konuda kimseyi suçlamadım. Ne yazık ki böyle bir gerçek ortaya çıkmıştı ve ben onun gereğini yapmakla yetindim. Buraya başı dik onurlu bir şekilde geleceğim anı sabırla bekledim" dedi. 
 
"ANNEMİN EVİNE GİRER GİBİ GİRİYORUM"
 
Kendisinin siyasi hayatı boyunca her Antalya'ya gelişinde önce partisini ziyaret ettiğine dikkat çeken Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"40 yıl önce elimle bavulumla geldiğimde annemi ziyaret etmeden önce partime uğrardım. İl başkanıma, yönetime bilgi veririm. Onlar bana önerilerini, programlarını söyler, görevimi alır öyle çıkarım. Benim ilk uğradığım yer, mekan bütün siyasi yaşamım boyunca hep CHP olmuştur. İki buçuk yıldır bunu yapamıyordum. O tartışmaları bitirdik. Şimdi tekrar 40 yıl önce olduğu gibi bugün il örgütüme anne evime, kendi evime girer gibi girebiliyorum."
 
Antalya siyasetinde yeni bir dönem başladığını anlatan Baykal, Türkiye siyasetinde de yeni bir dönem açmak istediklerini söyledi. Antalya'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı başta olmak bazı ilçe belediyelerinin kaybedildiğini hatırlatan Baykal, bunları CHP'nin hak etmediğini söyledi. "Bunların olması ne yazık ki sürpriz olmadı" diyen Baykal, şimdi bunları tekrar yaşatmayacak şartları yaratmanın gerekliliğine dikkat çekti. 
 
'DİNCİ SİYASET' SORUNU
 
Türkiye'nin ve bölgenin CHP'nin siyasetine ihtiyacı olduğunu belirten Başkal, bölgenin en önemli sorununun dinci siyaset olduğunu kaydetti. Ortadoğu'da yaşanan olayların kendileri için sürpriz olmadığını aktaran Baykal, "Ortadoğu tekrar bir savaş alanı haline geldi. Bu savaşlar alışılmışın ötesinde. Katliamlar yaşanıyor. Acı olaylar yaşanıyor. Bütün dünya şaşkınlık içinde ne yapabiliriz diye tartışıyor. Yaşanan bu savaş ve katliamın arkasında bir siyaset anlayışı var. O siyaset anlayışı ise dinci siyasettir" dedi. 
 
ORTADOĞU SORUNU BOMBAYLA DEĞİL SİYASETLE ÇÖZÜLÜR
 
Türkiye'nin bu acı olayların, çatışmanın bir parçasına dönüşmemesi gerektiğini de belirten Baykal, sorunun çaresinin Türkiye'nin tarihinde kuruluş felsefesinde olduğunu anlattı. Baykal, "Türkiye bunca ters etkiye rağmen bunu yaşamıyor. Arap baharı bunu çözer sandılar. Tam tersi oldu. Çare için, Ortadoğu'yu çözmek isteyenler Türkiye'ye baksın. Bombardımanla değil, bombardıman ötesinde siyasetle çözülür. Bombalayarak değil siyaset yaparak çözülür" dedi. 
 
SEÇİMLERDE UYARIMI YAPTIM
 
Baykal 30 Mart ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir muhalefet oluşturduğuna ilişkin iddiaların sorulması üzerine, bu konuda itirazlarının elbette olduğunu söyledi. Ancak sistematik bir şekilde kavga olmadığını da anlatan Baykal, görevini yaptığını söyledi. Görevini yaparken yanlış işlere karşı itirazlarını yaptığını anlatan Baykal, 30 Mart seçimlerinde oyları farklı bir partiye yönlendirdiğine ilişkin iddiaları ise 'iğrenç bir iftira' olarak nitelendirdi. Bunu söyleyenin ispat etmesi gerektiğini anlatan Baykal, "Biz yanlışlıklar ortada dedik. Yanlışlıkları söyledik. Tepkimizi çok açık ve aleni olarak ortaya koyduk. Cumhurbaşkanlığı konusunda da yapılan yanlıştı. Ama hayır ona değil de şuna oy verin diye bir şey olabilir mi. Bunlar çok ayıp şeyler" diye konuştu. Baykal, havanın güzel olması durumunda cumartesi ve pazar günü Konyaaltı'nda yüzeceğini de sözlerine ekledi. 
 
CHP ANTALYA'DA KAMP KURACAK
 
Deniz Baykal, 31 Ekim ile 2 Kasım tarihleri arasında CHP'nin TBMM'deki bütün milletvekilleri ve genel başkan, parti yönetiminin Antalya'ya gelip toplantı yapacağını da açıkladı. Baykal, "Ayağı uğurlu geldi il başkanımızın. Bütün CHP, Cavit Arı'yı kutlamak için buraya geliyor bir anlamda" dedi.