BIST 9.453
DOLAR 32,59
EURO 34,82
ALTIN 2.496,55
HABER /  GÜNCEL

'Akiller değil AKP propaganda timleri!'

Akiller heyetini eleştiren Cengiz Çandar "bu oluşumu bir akiller heyeti olarak değil AKP'nin propaganda timleri olarak tanımlayabiliriz" dedi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
CNN Türk ekranlarında Şirin Payzın'ın konuğu olan gazeteci Cengiz Çandar, Akil insanlar heyetinin yeniden sahaya çıkmasını yorumladı. Heyetin seçilme metodu ve faaliyet çerçevesini eleştiren Çandar "bu oluşumu bir akiller heyeti olarak değil AKP'nin propaganda timleri olarak tanımlayabiliriz" dedi.

"AKİLLER DEĞİL AKP'NİN PROPAGANDA TİMLERİ!"

Heyetin oluşum sürecinde tüm karar ve yetkinin hükümette olduğunu kaydeden Çandar "Türkiye'nin 7 bölgesi için 9'ar kişiden oluşan komisyonları, bu komisyonların başkanlarını hatta her komisyonun raportörü olacak ismi bile hükümet belirledi. Bu heyet için akiller değil ancak AKP'nin propaganda timleri diyebilir." dedi.

HÜKÜMETİN ÖCALAN VE PKK TAKTİĞİ: BÖL-YÖNET

"Hükümet medyasında son günlerde Abdullah Öcalan için hayli sempatik ifadeler görüyoruz. Ancak diğer yandan PKK, YPG, PYD hatta HDP için çok ağır bir söylem de var. Bu ne demek? Açıkça "böl yönet politikası" uygulamak demek. Suriye Kürtlerinin kardeşiniz olduğunu söylediğiniz zaman, artık Barzani ve hatta ABD'nin bile birlikte çalıştığı PYD için böyle ifadeler kullanamazsınız. "