BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Baykalı kızdıran o mektup!

Baykal bu mektubu aldığında çok kızmıştı. Bu bir "muhtıra" demişti. İşte o mektup;

Abone ol 15 Şubat 2001'de CHP'nin beş eski genel başkanı, Deniz Baykal'a basına kapalı özel mektup yazarak bir dilekte bulundu. Ancak Baykal 'Bana muhtıra verdiler' diyerek dikkate bile almadı...

O mektupta imzası olanlardan biri de Altan Öymen'di... Öymen 6 yıldır gizlide duran mektubu çıkardı ve yayınladı.

İşte Baykal'ın "muhtıra" dediği o mektup;

Sayın Deniz Baykal
CHP Genel Başkanı
Ankara 15 Şubat 2001

Sayın Genel Başkan,
CHP'de ve CHP içinde bütünleşen SODEP ve SHP'de Genel Başkanlık görevini üstlenmiş bulunan CHP'liler olarak aşağıdaki görüşlerimizi değerlendirmenize sunuyoruz:
1. Partimizin 1999 seçimlerinden sonra başlattığı Yeniden Yapılanma Programı'nı sürdürmesi gerekirken, bunun durdurulduğunu görmekten kaygı duyuyoruz.
2. Üye yazımının, yeni bir yönetmeliğe bağlanarak saydamlaşması ve hizipsel müdahalelerden arındırılması sağlanmışken, yönetmeliğin ilgili hükümleri uygulanmamış. Partide ikili bir üyelik yapısı ortaya çıkmıştır.
3. Çok sayıda il ve ilçe örgütü, tüzük zorlamaları ve çifte standart kullanımıyla görevden uzaklaştırılmıştır. Bu uygulamaların, kongre takviminin başlangıcına kadar devam ettiği görülmektedir.
4. Tüzüğün 13. maddesi Parti geleneklerine aykırı olarak kongreler sürecini etkileme amacıyla kullanılmaktadır. Bu yöntemle, ilçelerdeki oy dengelerini değiştirmeyi hedeflediği açıkça belli olan ve binlerle ifade edilen yazımlar yapıldığı şikâyetleri birbirini izlemektedir.
5. Bu gidiş durdurulmadığı ve yapılan usulsüzlükler düzeltilmediği takdirde, partimizde parti içi demokrasinin sağlıklı bir biçimde işlediğini söyleyebilmek imkânsız hale gelecektir. Parti içinde belirli bir grubun, kurultay sürecini, kendilerinden olmayanları tasfiye etmek için kullandığı izlenimleri haklılık kazanacaktır.

Sayın Genel Başkan,
Sizden dileğimiz, bu olumsuz gelişmelerin durdurulması ve yapılan usulsüzlüklerin düzeltilmesidir. Amacımız, özlemini duyduğumuz güçlü ve güven verici bir CHP'nin ülkenin siyasal yaşamında layık olduğu yeri almasına katkıda bulunmaktır.

Saygılarımızla,
Erdal İNÖNÜ Cezmi KARTAY Murat KARAYALÇIN Hikmet ÇETİN Altan ÖYMEN