BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,72
ALTIN 2.442,44
HABER /  POLİTİKA

Baykalı gözüne kestirdi

Erdoğan'ın hedefinde Baykal var. "İstediğin yere kaç" diyen Erdoğan CHP liderine fenüa yüklendi

Abone ol

Başbakan Erdoğan partisinin Kızılcahamam kampında Baykal'a ve CHP'ye yüklendi. konuştu. Baykal'ın dinleme olayında iftira attığını ve bu işin peşini bırakmayacaklarını vurguladı.

Erdoğan, CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın yasa dışı dinlenildiği yönündeki iddialara ilişkin "yalancının mumu yatsıya kadar yanmadı" diye konuştu.

-'Sayın Baykal, istesen de istemesen de, istediğin yere kaç, istediğin yere gir, biz sizi kovalayacağız?

-Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Ne oldu? Yatsıya bile çıkmadan hakikat rüzgarı mumlarını söndürdü. Şimdi yalancı çobanlar vardır ya onların durumuna düştüler''

-Şimdi yeni bir komisyon oluşturdular. O da 'Gensoru hazırlama komisyonu'. Bunu yapıyorlar. Bunu yapıyorlar ama Meclis'te de kimse oturmuyor. Bakıyorsunuz yerlerinde oturmuyorlar, sağda solda dolaşıyorlar. Madem gensoru verdiniz arkasında durun bari. Bu da yok. Bu nasıl iş ya?

-İftira at tutmasa da izi kalır. Bunların karakteri bu. İlk günden suç duyurusunda bulunmak yerine hükümeti ve devleti suçladılar.

-Hiç inandırıcılığınız kalmadı. Şimdi çıkmış devleti röntgencilikle suçluyor. O maharet sizde. Onu siz iyi bilirsiniz. Bu devletin tarihinde böyle bir şey yok. AK Parti iktidarında asla böyle bir şey yok.

-Savcılığa suç duyurusunda biz bulunduk. İnanın savcılığa biz suç duyurusu yapmasak suç duyurusunda bulunmayacaklar. Biz suç duyurusunu çarşamba günü yaptık, o da cuma günü. Haberi yapan gazete. Bize niye saldırıyorsun? Çünkü derdi başka.

-Meclis'te araştırma komisyonu kurmak için hala cevap yok. Samimiysen gel. Hep beraber çalışılsın. Söyleyeceğin bir şey varsa söyle. Katkıda bulun. İçişleri Bakanlığımız konuyu iki mülkiye başmüfettişi ile idari yönden soruşturuyor.

-En son olanları görüyorsunuz. Tıpkı 1940'lı yıllarda olduğu gibi, CHP'nin il başkanlarının il valisi olma hevesi... Tekrar oraya dönmek istiyorlar. O bitti o... Sayın Baykal o bitti. O oralarda kaldı. Artık oralara dönüş yok.

-Ama bak biz 5 yıl, benim bakanlarımın gönderdiği parayı bile orada yatırımda kullanmayan bir vali... 'Zihniyeti bizi ilgilendirmez' diyor. Ama şimdi işte gerçekler ortaya çıktı. Bunlar bizim haklılığımızdır. Niçin bazı yerlerde kararlı adımlar attığımızın bunlar açık net ispatıdır.

-Biz kadrolaşma hareketi yapmadık. Biz bu ülkede hizmet yarışının adımlarını attık. Bu millete kim hizmet ederse başımızın, gözümüzün üstünde yeri vardır. Bizim için zihniyeti asla fark etmez.

-Kadrolaşma yarışı yok hizmet yarışı var. AK Parti siyaset tarzını milletin iradesine uygun hale getirdi. 

- Keşke milletimizin taleplerine kulak verseler, keşke kabile siyasetinden, isim siyasetinden vazgeçseler. Biliyorum, zordur ama keşke bir kez o ezberlerini bozsalar ve keşke millet iradesini yani halkı tezyif etmekten vazgeçseler.

-Keşke demokrasiyi içlerine sindirseler ve siyasi rekabeti demokratik zeminde tutacak olgunluğa erişseler, milleti hor görerek bir yere varılamaz.''  -22 dolardan 138 dolara çıkan petrol fiyatından biz sorumlu değiliz.

-Biz vatandaşı akaryakıt kuyruklarında bekletmedik. Onlar da 70'li yıllarda kaldı. Üstelik Enerji bakanı olduğu dönemleri biz iyi biliriz.

-Beni çok sıkıştırdığı için Diyarbakır'a gitmişim. Sayın Baykal acaba Diyarbakır'ın adresini biliyor mu?  Hamdolsun Diyarbakır'a onlarca kez gittim. Gittiğimiz zaman elimiz boş gitmedi.

-5 yılda Güneydoğu'da yapılan yatırım 8 milyar dolara ulaştı. GAP projesi hayali değil. Hepsinin planı programı belli. Takvimi belli. 

-Antalya milletvekilisin. Antalya'ya ne yaptın bir açıkla. Antalya'nın sahilleri pislikten görülmüyordu. Sana yaşadığın ilden cevap veriyorum bırak Diyarbakır'ı.

-Parti kapatma davasında sürecin uzamasından rahatsızız. Çünkü bu süreç uzadıkça ülke ekonomik alanda birçok sıkıntıları yaşıyor ve yaşayacak.

-Milletin talep ve ihtiyaçlarından, milletin tercih etme iradesinden bahsedilmesi onları rahatsız ediyor. Çünkü bunlar milletle barışık değil. Milletin gündeminden kopuk siyaset yaptıkları için de milletimiz hiçbir zaman bunlara Türkiye'de iktidar yetkisi vermedi'.