BIST 9.916
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.431,08
HABER /  DÜNYA

Baykal’dan Aziz Kocaoğlu değerlendirmesi

CHP’nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal, adaylığını açıklamayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile şahsen görüşmediğini bel...

Abone ol

CHP’nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal, adaylığını açıklamayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile şahsen görüşmediğini belirterek, aday belirleme sürecinin bir parçası olmadığını söyledi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam’ın kızının nikah törenine katılan Antalya Milletvekili Deniz Baykal, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun henüz aday adaylığını açıklamaması ile ilgili soru üzerine, "Bu, Sayın Kocaoğlu’nun, İzmir’deki arkadaşlarımızın, örgütümüzün, genel merkezimizin kararlaştıracağı bir konu. Hepimiz dikkatle izliyoruz. İzmir çok önemli. İzmir’de Cumhuriyet Halk Patisi çok önemli. En uygun sonucu alacağımıza güveniyorum. Benim Aziz Bey ile şahsi bir görüşmem olmadı. Bu seçim daha doğrusu aday belirleme sürecinin bir parçası değilim ben. Dışarıdan bir partiliyim. İzmir’e çok değer veriyorum, önemsiyorum. Burada iyi bir sonuç ortaya çıksın istiyorum. Çıkacağına da güveniyorum. Bu güven içerisinde sürece bakıyoruz. Hepsi pırıl pırıl, yakından tanıdığım değerli arkadaşlarım. Hangisiyle çıkacağımıza teknik direktör karar verir. Takım yönetimi karar verir, birisi çıkar. Çıkanı da hep beraber destekleriz ve İzmir’de partimizi başarıya ulaştırırız" ifadelerini kullandı.

"METOT TARTIŞMALARININ BİR ANLAMI YOK"
CHP’nin İzmir’de ön seçim yerine halkın görüşlerini alacağı anket yapacağı yönündeki durum hakkında da değerlendirme yapan Baykal, "Her şey denenebilir, doğru sonuç çıkacaktır. Bakıldığı zaman doğru bir karar alınabilir, alınacaktır, güvenle bekliyorum süreç işlesin; uygun bir adayımız İzmir’de ortaya çıksın. Olabilir, o tartışmaların fazla bir anlamı yok. Metot tartışmalarının fazla bir anlamı yok. Sağduyuyla partili arkadaşlarımızın birikimlerini, deneyimlerini en iyi şekilde değerlendirecek bir çözüm bulunur" diye konuştu.

"BİZ KENDİ İŞİMİZE BAKIYORUZ, EN DOĞRU KARARI ALIRIZ"
Partisinin AK Parti’nin İzmir’den göstereceği adayı beklemek gibi bir politika gütmediğini de kaydeden Baykal, açıklamalarını, "Sanmıyorum. Bizim partideki karar sürecinin AKP’yi beklediğini, ona endeksli olduğunu hiçbir şekilde düşünmem. Biz kendi işimize bakıyoruzdur, en doğru kararı da alırız, merak etmeyin, rahat olun" şeklinde sonlandırdı.
(İHA)